Hoppa till huvudinnehåll

Odla läsglädje

Publicerad

I år kommer studieförbunden i Kronoberg tillsammans starta ett nytt projekt som kallas Odla läsglädje. I projektet som pågår under skördetid, augusti-oktober, kopplas läsglädje till natur, odling och hållbar mat.

Läsglädjen används för att fler ska bli mer intresserade av hållbar mat, natur och odling, och natur och odling används i sin tur som en plats och ett ämne för att skapa mer läsglädje. Projektet kommer både skapa egna arrangemang och dyka upp i samband med befintliga event som har koppling till temat - exempelvis skördemässor och stadsodlingsfestivaler.

I alla länets kommuner kommer det sättas upp vilstolar och en boklåda med utsorterade biblioteksböcker på temat, på en naturnära eller odlingsnära plats, med fri tillgång till häng och läsning för alla som passerar. På dessa platser kommer också högläsning anordnas. Högläsarna delar ut boktips, bjuder på nyskördade smakprov från odlingen, sjunger om växter eller andra roliga aktiviteter som knyts till den aktuella platsen.

Studieförbunden vill i detta projekt samarbeta med bibliotek, föreningar och medlemsorganisationer. Målet är att skapa verksamhet i alla länets kommuner.

Vill du veta mer, kontakta jonathan.blomqvist@abf.se