Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsområdeschef till området Norra Lappland

Publicerad

ABF Norr söker ny verksamhetsområdeschef till området norra Lappland som innefattar orterna Kiruna, Gällivare och Jokkmokk. Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund och finns i alla landets kommuner och erbjuder studiecirklar, föreläsningar, seminarier och kulturarrangemang. ABF samordnar och initierar bildningsverksamhet tillsammans med sina medlemsorganisationer.

ABF Norr är Sveriges tredje största ABF-avdelning med personal och kontor i alla Norrbottens 14 kommuner. Vi är indelade i fyra verksamhetsområden, Norra Lappland, Östra Norrbotten, Luleå-Boden och Piteå Älvdal. Vi har ett trettiotal anställda som verksamhetsutvecklare och verksamhetsadministratörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Verksamhetsområdeschef som ska driva förändrings- och utvecklingsarbetet för att möta framtiden inom folkbildningen. Som Verksamområdeschef inom ABF leder och fördelar du arbetet samt driver avdelningen och utvecklingsarbete tillsammans med Ombudsman/ Avdelningschef. Du ansvarar för planering och genomförande av verksamheten samt är ansvarig för områdesekonomi. Du representerar ABF Norr gentemot interna och externa intressenter. Du har erfarenhet av att leda en organisation i förändring och av personalansvar. Vi ser också att du har erfarenhet av ideella organisationer och föreningar. Du är en del av avdelningens ledningsgrupp. Som ledare i vår organisation förutsätter vi att du har en god kommunikativ förmåga, inspirerande, kreativ, inkluderande, är en god lyssnare, har ett positivt och prestigelöst förhållningsätt, stärker teamet utan att mikro styra, delegationsförmåga samt har tekniska nyckelkunskaper. Du stöttar utveckling, ger feedback och vågar fatta/förmedla beslut. Utöver ovanstående kriterier så förutsätter vi att du förmedlar en klar vision och strategi i samarbete med Ombudsman/Avdelningschefen.

Vi söker dig som har lägst gymnasial utbildning eller motsvarande. Då resor utgör en stor del i tjänsten är körkort B ett krav. Utöver ovanstående kriterier så förutsätter vi att du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader tillämpas.
Anställningsdatum: Enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad: Heltid, målinriktad arbetstid.
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Placeringsort: Gällivare eller enligt överenskommelse.

Facklig representant: Caroline Viktorsson, ordförande i ABF Norrs fackklubb Handels avd 33.
Tel 070-339 6817, E-post: caroline.viktorsson@abf.se

Sista ansökningsdag: 2021-05-30

Ansökan med CV märkt med ”Verksamhetsområdeschef” skickas till: anita.tangmark@abf.se

Vid frågor om tjänsten var god kontakta avdelningens ombudsman/avdelningschef Eva Rögde via
E-post: eva.rogde@abf.se eller ring 070-594 10 17.