Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsledare till Mjölby

Publicerad

Nu söker vi en ny medarbetare som vill vara med och utveckla ABF i Östergötland. Läs mer om tjänsten här nedan, och hör av dig!

Om ABF Östergötland 

Arbetarnas bildningsförbund, ABF, är Sveriges ledande studieförbund med verksamhet i Sveriges alla kommuner. ABF Östergötland samverkar med föreningar och erbjuder allmänheten folkbildning och kultur i form av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. 

ABF Östergötland har en stor och bred folkbildande verksamhet och bedriver verksamhet i länets samtliga kommuner. Att arbeta inom ABF innebär att man tillsammans med medlemsorganisationer och kommuninvånare och andra samhällsaktörer skapar folkbildande studie- och kulturverksamhet som leder till utveckling för både individ, organisation och samhället i stort. 

Om tjänsten 

Vi söker en verksamhetsledare med grundplacering i Mjölby. 

Arbetsbeskrivning 

Arbetet innebär att skapa och utveckla folkbildande verksamhet tillsammans med ABFs medlemsorganisationer, föreningar, kommuninvånare och övriga samhällsaktörer. I arbetet ingår att organisera och administrera studiecirklar och kulturprogram samt ge studieservice till deltagare, ledare och föreningar. Arbete i hela länet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma. 

Din profil 

Vi söker dig som har ett positivt synsätt, arbetar strukturerat och tycker om att arbeta både självständigt med egna ansvarsområden och i team. Som person är du stabil, prestigelös och kreativ. Du har en god förmåga att skapa goda relationer och samarbetar gärna med människor i olika sammanhang och från olika kulturer. Vi utgår från att du är intresserad av samhällsfrågor och gillar att hålla dig uppdaterad på vad som händer i omvärlden. 

Därutöver får du gärna ha erfarenhet av arbete med folkbildning, föreningsarbete och erfarenhet kopplat till exempelvis kultur, demokrati, jämställdhet, arbetsmarknad, integration och klimat och hållbarhetsfrågor. Ett plus är om du har erfarenhet och intresse av att leda projekt, arrangera föreläsningar/filmfestivaler/konserter eller liknande. Du har minst 3-årigt gymnasium eller motsvarande och god datorvana. 

Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar. Vår grundsyn är alla människors lika värde. ABF verkar för främja en jämlik samhällsutveckling, skapa förutsättningar för 

delaktighet och valfrihet i lärande och kulturliv för alla människor samt att främja demokratin i samhället. 

Läs vårt idéprogram här

Mer information och ansökan 

Tjänsten är på heltid. Du ska ha körkort och vid behov tillgång till egen bil. 

Tillträde enligt överenskommelse och senast 1 januari 2021. 

Intervjuer kommer ske löpande efter att ansökan inkommit. 

Vill du veta mer om tjänsterna kontaktar du Gunilla Solveigsdotter Ottosson, chef, på telefon 013-242501 eller facklig företrädare Elisabeth Dahlström på telefon 013-242507. 

Välkommen med din ansökan och CV senast den 27 september. 

Ansökan skickas till: 

ABF Östergötland Snickaregatan 22 58226 LINKÖPING eller via e-post: gunilla.solveigsdotter@abf.se 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till vår verksamhet oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.