Hoppa till huvudinnehåll

PROck får ABF Östergötlands kulturstipendium 2018

Publicerad

Ingenting är omöjligt för den som gör det tillsammans! Det är någonting som årets ABF-stipendiater PROck bevisar med sin sång och musik.

ABF Östergötlands Kulturstipendium 2018 tilldelas rockbandet PROck! Gruppen har på kort tid växt till en stor orkester med ett tjugotal aktiva musiker och sångare. Ambitionsnivån är hög:
- Enda godkända orsaken för frånvaro, är deltagande i sin egen begravning, skrockar ledaren Thomas Zandén skämtsamt.

Såhär lyder motivationen.

"Med kreativitet och nytänkande, har PROck nått ut till en helt ny målgrupp i sin verksamhet - rockpensionärerna. Studiecirkeln med rock och blues för pensionärer har på kort tid växt och blivit mycket populär. Här spelas rockklassiker så som "Mustang Sally" och "The house of the rising sun". Gruppen har ingen övre åldersgräns eller krav på fysisk förmåga. Eventuella ålderskrämpor glöms snabbt bort när musiken börjar.
PROck visar att ingenting är omöjligt när människor engagerar sig tillsammans! Det är med största glädje som ABF tilldelar Kulturstipendiet 2018 till PROck, tack för att ni gör en annan värld möjlig!"

ABF Östergötlands kulturstipendium på 10 000 kronor delas årligen ut till en särskilt engagerad grupp eller person. Stipendiat(er) nomineras av ABF Östergötlands medlemsorganisationer och utses av deras styrelse.