Hoppa till huvudinnehåll

Tack för året som gått

Publicerad

”Vårt största hopp består i demokrati och folkbildning.”, skrev Greta Thunberg när hon nyligen gästspelade som chefredaktör för Dagens Nyheter.  

Vi som jobbar i ABF vet att Greta Thunberg har rätt. Att vägen till att lösa de utmaningar vårt samhälle står inför är att skaffa oss kunskap för att göra en annan värld möjlig. Tillsammans.    

Det här året blev inte som någon av oss planerat. Särskilt hårt har det varit för den som själv blivit allvarligt sjuk eller förlorat en nära anhörig. Men vi har alla tvingats ställa om det liv vi lever.    

Vi vill rikta ett stort tack till alla cirkelledare och deltagare som kämpat för att göra bildning och kultur tillgänglig för fler under svåra omständigheter. Ni som genomfört digitala cirklar, kulturprogram och utomhusverksamhet. 
Tack till våra medlems- och samarbetsorganisationer, och till alla dem sett till att  föreningslivet fungerat när samhället i stora delar varit stängt.   

Allt som ni kunnat genomföra detta konstiga år har varit oändligt viktigt. Inte i första hand för ABF, utan för alla vars liv påverkats av restriktioner och ofrivillig isolering.   

Vi ser fram emot den dag då vi kan ses igen.   
Till dess vill vi önska dig en god och vilsam jul och ett gott nytt år!  

Från oss alla på ABF Östergötland