Hoppa till huvudinnehåll

”Det ska vara lustfyllt”

Publicerad

Clara Karlin hoppas på en så blandad skrivarcirkel som möjligt, det skapar bra dynamik.

Själv har hon skrivit mycket ända sedan hon var barn, så efter tre år på KSM (kultur, samhälle och mediegestaltning) hade hon ett uppdämt behov av att skriva något annat än kandidatuppsats. Hon sökte till Södertörns högskola där hon läste kreativt skrivande A och B, på distans.
– Där fick vi testa många olika genrer och skrivstilar, säger Clara, som föredrar samtidslitteratur och poesi.

Hon håller kontakten med några av studiekompisarna och varje vecka ses de digitalt och jobbar vidare med olika skrivövningar. Med dem kan hon också diskutera romanen som hon påbörjade under utbildningen. Hon har en dröm om att en dag kunna försörja sig på skrivandet och just nu arbetar hon som biblioteksassistent i Skänninge – en filial till Mjölby bibliotek.

En sommar under gymnasietiden jobbade Clara på Skandiateatern, som ledare för Artistcamp där hon lärde barn dansa, sjunga och spela teater. I höst kommer hon för första gången att leda en grupp med vuxna, för i september startar hon en skrivarcirkel på ABF Bergslagsgården. Cirkeln har fått namnet Kom igång med ditt skrivande och passar både den som redan har ett projekt på gång och den som vill börja skriva.
– Vi kommer jobba ganska mycket med att dela, alltså läsa upp för varandra och ge respons, säger Clara.

Hon tycker att skrivandet ska vara lustfyllt och roligt och om deltagarna har påbörjade texter som ligger där hemma så hoppas hon att träffarna ska kunna väcka liv i dem. Just för att det ska finnas tid att skriva på egen hand också så kommer det att gå tre veckor mellan varje tillfälle.

Clara hoppas på en blandad grupp, både när det gäller åldrar och erfarenhet.
– Det brukar bli bättre dynamik då.

Nina Broman

Här anmäler du dig: Skrivarcirkel - ABF