Hoppa till huvudinnehåll

14-åriga Aurelia – en blivande stjärna?

Publicerad

Aurelia Croft är en ung människa med en stor röst. Måndag 25 oktober sjunger hon på Bergslagsgården.

Aurelia har sjungit sedan hon var liten och när hon var åtta år började hon ta sånglektioner. Nu går hon i åttan på Jensen och har sång, kör, piano och musikteori på Kulturskolan.

Hon skriver också egna sångtexter och har planer på att spela in några av låtarna och släppa dem vartefter. En annan plan är ett framträdande tillsammans med Symfoniorkestern.
– Det blir nog om ett år, de måste hinna förbereda sig, säger hon.

På Portalens 10-årsjubileum i augusti medverkade Aurelia både som konferencier och artist. Det var hennes första scenframträdande som inte var kopplat till skolan. Bortsett från en gång i Tanzania då hon – endast tio år gammal – sjöng a capella på en scen.
– Jag var jättenervös, men jag fick deras telefonnummer så nästa gång jag reser dit ska jag sjunga igen.

Fast långt innan dess kommer hon alltså till ABF Bergslagsgården och sjunger pop och r&b. Samma kväll uppträder även Ludvig Jalkner (gitarr) och Valborg Fältskog (sång) från De Geer-gymnasiets musikprogram.

Nina Broman

Tid: 25 oktober 18.00.
Plats: ABF Bergslagsgården, Västgötegatan 25 i Norrköping
Fri entré. Evenemanget pågår cirka en timme. Boka i förväg om du vill vara säker på att få plats, annars är det bara att dyka upp. Kaffe/te och smörgås finns att köpa för 40 kronor men måste beställas i förväg.
För bokning av plats eller fika, mejla nina.broman@abf.se eller ring 070-300 65 87.