Hoppa till huvudinnehåll

Samtalstorget startar om

Publicerad

Förra hösten fick Samtalstorget - vår nya serie med föreläsningar och kulturevenemang - ställas in efter bara ett tillfälle. Nu gör vi ett nytt försök, med start nästa måndag.

11 oktober 18.00 SÄNK MOA I STRÖMMEN
Mats Granberg, litteraturproducent, berättar om Norrköping som litteraturstad och frågar sig hur det gick till när Moa Martinson blev stans enda författare.

18 oktober 18.00 SAMTAL MED MELINDA JACOBS
När treåriga Esmeralda hittades död i sina biologiska föräldrars hem förra året började hennes familjehemsmamma Melinda kämpa för placerade barns juridiska rättigheter. I augusti gav hon även ut boken ”Hon hette Esmeralda – berättelsen om Lilla hjärtat”.

25 oktober 18.00 FRAMTIDENS ARTISTER
Aurelia Croft från Kulturskolan sjunger pop och R&B. Ludvig Jalkner och Valborg Fältskog från De Geer-gymnasiets musikprogram spelar jazz- och popinspirerade låtar.

1 november 18.00 ATT ÖVERLEVA MED ADHD
Författaren Joakim Hedström berättar om sin snåriga uppväxt med odiagnostiserad adhd, om att äntligen få rätt diagnos och om guideboken han skrivit för att hjälpa andra.

8 november 18.00 ”DET ÄR INGET FEL”
Efter en bussolycka fick Annika Mårdh en till synes liten knäskada som skulle visa sig få stora konsekvenser. Nu har hon skrivit en bok om sin tolv år långa kamp för att få rätt vård. Hon samtalar med kulturjournalisten Ann-Charlotte Sandelin, som också hjälpt till med boken. 

15 november 18.00 FRÅN EN KILLE TILL EN ANNAN
Journalisten, författaren och debattören Atilla Yoldaş föreläser om destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor.

22 november 18.00 ”DET ÄR FÖR OSS SOLEN GÅR OPP”
För nio år sedan tog Björn och Erja Anderssons son sitt liv. Nu berättar de sin historia, och om sitt engagemang i SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd).

29 november 18.00 KLIMATÅNGEST – FRÅN ORO TILL HANDLING
Vad känner du inför klimatkrisen? Matilda Berg, psykolog och forskare, hjälper dig att förstå dina känslor och reaktioner och att lära dig hantera dem på ett sätt som gynnar både måendet och klimatet.

Plats: ABF Bergslagsgården, Västgötegatan 25 i Norrköping
Fri entré. Evenemangen pågår cirka en timme. Boka i förväg om du vill vara säker på att få plats, annars är det bara att dyka upp. Kaffe/te och smörgås finns att köpa för 40 kronor men måste beställas i förväg.
För bokning av plats eller fika, mejla nina.broman@abf.se eller ring 070-300 65 87.