Hoppa till huvudinnehåll

Samtalstorget vårens program

Publicerad

Spännande livsöden, lokal litteratur, vackra portar, musik och klimatångest. Välkommen till Samtalstorget.

7 mars 18.00 EN STRID STRÖM AV LOKALA FÖRFATTARE
I höstas gästade Mats Granberg Samtalstorget och berättade om flera lokala författare. Nu är han tillbaka med ytterligare två – Mia Axelsson och Therese Bohman, vars romaner ”Skär” och ”Den andra kvinnan” båda utspelar sig i 2000-talets Norrköping.

14 mars 18.00 FÄNGELSESTRAFFET RÄDDADE JANNES LIV
En rad traumatiska händelser gjorde Janne Heffler djupt deprimerad. Efter ett självmordsförsök insåg han att han faktiskt ville leva. I stället valde han att begå ett brott för att bli inlåst. Genom att prata öppet om vad han gått igenom vill han få andra att våga göra detsamma.

21 mars 18.00 EN ANNORLUNDA STADSVANDRING
Journalisterna Gunnar Hagberg och Ida Thyni bjuder på ett urval av de cirka 200 nya, gamla, enkla, slitna och ibland vackra portar som ryms i deras bok ”Porten till Norrköping”.

28 mars 18.00 KLIMATET – FRÅN ORO TILL HANDLING
Vad känner du inför klimatkrisen? Matilda Berg, psykolog och forskare, berättar om vanliga känslor och reaktioner vid klimatångest, samt om hur du kan lära dig förstå och hantera dem.

4 april 18.00 MUSIK MED RASMUS LEONARDSSON
Singer/songwritern Rasmus Leonardsson från bandet Oakstreet spelar både egna låtar och musik av artister som influerat honom genom åren.

11 april 18.00 LIVET VÄNDE FÖR LIZA
2015 medverkade prästen Liza Hagberg i en SVT-dokumentär om bipolär sjukdom – en diagnos som i hennes fall skulle visa sig vara fel. Här berättar hon om hur en insikt om vad som hänt henne tidigare i livet, med efterföljande traumaterapi, hjälpte henne på vägen mot ett liv fritt från psykisk ohälsa.

25 april 18.00 HELENE BLEV NUNNA SOM 16-ÅRING
I tolv år levde Helene Hägglund i ett kloster där maktmissbruk, manipulation och fysiskt och psykiskt våld hörde till vardagen. Hon lämnade katolska kyrkan men inte Gud, och för att motverka tystnadskulturen som finns i vissa religiösa sammanhang har hon valt att alltid berätta öppet om sin bakgrund.

2 maj 18.00 ”OCH ALLT BLIR ÅTERFÖTT”
Författaren Lennart Lidman berättar om sin historiska roman som handlar om några familjer som lever i skuggan av de ryska härjningarna av Vikbolandet och Norrköping, sommaren 1719.

Plats: ABF Bergslagsgården, Västgötegatan 25 i Norrköping
Fri entré. Evenemangen pågår cirka en timme. Boka i förväg om du vill vara säker på att få plats, annars är det bara att dyka upp. Kaffe/te och smörgås finns att köpa för 40 kronor men måste beställas i förväg.
För bokning av plats eller fika, mejla nina.broman@abf.se eller ring 070-300 65 87.