Hoppa till huvudinnehåll

Samtalstorget hösten 2022

Publicerad

Människoöden, musik och litteratur. Samtalstorget erbjuder en blandning av lätt och tungt.

3 oktober 18.00 HELENE BLEV NUNNA SOM 16-ÅRING
I tolv år levde Helene Hägglund i ett kloster där maktmissbruk, manipulation och fysiskt och psykiskt våld hörde till vardagen. Hon lämnade katolska kyrkan men inte Gud, och för att motverka tystnadskulturen som finns i vissa religiösa sammanhang har hon valt att alltid vara öppen med sin bakgrund.

10 oktober 18.00 MAN KAN INTE LAGA EN AUTIST
Psykiatriskötaren Torbjörn Engström berättar om boken Autism i praktiken, som han skrivit för att öka förståelsen för diagnosen och ge råd om hur man bäst bemöter personer med autism.

17 oktober 18.00 KÄRLEK UTAN MUNSKYDD
Eva Moberg, lärare, författare och skådespelare, berättar om sin debutroman Kärlek utan munskydd som handlar om tre singlar i Norrköping, mitt under brinnande pandemi.

24 oktober 18.00 LIVET VÄNDE FÖR LIZA
För sju år sedan medverkade prästen Liza Hagberg i en SVT-dokumentär om bipolär sjukdom – en diagnos som i hennes fall skulle visa sig vara fel. Här berättar hon om hur insikten om vad som hänt henne tidigare i livet, med efterföljande traumaterapi, hjälpte henne på vägen mot ett liv fritt från psykisk ohälsa.

31 oktober 18.00 MUSIK MED MAJA ILMARSON
Maja Ilmarson spelar soft rock/singer-songwriter, ackompanjerad av Elsa Fagerstedt.

7 november 18.00 VARFÖR ÄR PUTIN BESATT AV UKRAINA?
Hans Stigsson, politisk redaktör på Norrköpings Tidningar, pratar om situationen i Ukraina och om Putins fixering vid landet.

14 november 18.00 SÅ KAN KLIMATET PÅVERKA NORRKÖPING
Erik Kjellström, professor i klimatologi, berättar om hur klimatförändringarna kan komma att påverka oss lokalt och om vad kan vi göra för att förebygga och lindra effekterna.

21 november 18.00 LEONARDSSON SJUNGER PRESLEY
Rocktrubaduren Mikael Leonardsson spelar Elvis-låtar.