Hoppa till huvudinnehåll

ABF-projektet SÄG DET SEN GÖR DET vinner Framtidens Musikpris

Publicerad

Framtidens Musikpris är till för att uppmuntra och ge välförtjänt uppmärksamhet till pedagoger, eldsjälar, organisationer, skolor, ensembler och unga som tar initiativ inom och för musik och kultur. Igår tog Malmöprojektet SÄG DET SEN GÖR DET hem vinsten!

De vill slå hål på myten om att känslor är ett tecken på svaghet, så att människor istället kan använda alla sina känslor. Nu är säg det - sen gör det  ute på sin vårturné med föreställningen Trasslet.

ABF Malmö inledde projektansökan med Säg det sen gör det och blev beviljade stöd från Arvsfonden 2017. Projektet är nu inne på sitt andra år.

Årets nyskapande projekt

Och igår, 10 april, var det dags för Säg det sen gör det att ta emot hurrarop när de vann Framtidens Musikpris i kategorin "Nyskapande, innovativt projekt".

Priset ges till en ensemble, band, grupp eller organisation som skapar gemenskap och samspel. Det kan vara allt från workshops, en kurs till en manifestation som innehåller utvecklande och framåtblickande verksamhet.

"Vi har våra känslor gemensamt"

Hannah, initiativtagare och konstnärlig projektledare, hälsar:

– Vilken enorm ära att få ta emot Framtidens Musikpris som årets nyskapande innovativa projekt! Med en fantastiskt fin motivering, ljuvliga blommor och en prischeck är jag otroligt stolt och glad över vårt arbete i Säg det - Sen gör det. Alla som någon gång har drivit eller varit med i projekt/engagerat sig i frågor om att förändra och påverka – vet att det är ett oerhört stort engagemang, mod och en jävla vilja bakom. Jag tror att vi människor har mycket gemensamt men jag tror definitivt att vi har våra känslor gemensamt. Vi har länge lärt oss att stänga av, stoppa undan och fly ifrån det som känns. Det är dags att bejaka, acceptera och att använda det som känns.

Stort grattis Säg det sen gör det!

 

Följ projektet i sociala medier: @sagdetsengordet.

Läs mer på www.sagdetsengordet.se.