Hoppa till huvudinnehåll

Hiphopbuss ska få unga att göra sina röster hörda

Publicerad

För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige. Genom en mobil studio och workshoppar ska ungdomar få testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphopbussen. Hiphopbussen är i Malmö 23:e augusti!

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. För att våga ta klivet måste man få stöd av likasinnade. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att dom också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar från Redline Recordings.

Salla är en veteran inom svensk hiphop. Han är en av grundarna till den tongivande hiphop-gruppen The Latin Kings och har tillsammans med sin bror Masse Salazar producerat musik för svenska hiphop-stjärnor som Linda Pira, Stor och Labyrint. Vid sidan av musikskapandet i Hiphopbussen finns en förhoppning om att projektet ska ge unga möjlighet att reflektera över samhällsfrågor och skapa framtidstro.

– Det som utmärker rappen är att man berättar om sin vardag och det man upplever som orättvisor i samhället. Samtidigt är musiken ett universellt språk som binder samman människor. Det gör hiphopen till ett kraftfullt verktyg för att göra sin röst hörd, säger Masse Salazar från Redline Recordings.

Bröderna Salazar kommer att vara workshopledare under turnén. Hiphopbussen är ett samarbete mellan ABF, Folkets Hus och Parker, Hyresgästföreningen och Redline Recordings.

Turnéplan för Hiphopbussen

10/8 Eskilstuna, Järntorget 2, (Arrangör: Kulturhuset Royal)
11/8 Örebro, Vivallaskolan (Arrangör: Folkets Hus Vivalla)
12/8 Borlänge, Folkets Hus Västra Borlänge
13/8 Gävle, Cafét Boulognerskogen, Stadsparken Gävle (Arrangör: Bomhus Folkets Hus)
19/ 8 Stockholm, Rinkeby Folkets Hus
21/8 Jönköping, Birkagårdens Folkets Hus
22/8 Karlskrona, Panncentralen, Mellanstadens Folkets Hus och Park
23/8 Malmö, Örtagårdstorget (Arrangör Rosengårds Folkets Hus)
25/8 Lysekil, Badhusberget (Arrangör: Lysekil Folkets Hus)
29/8 Sundsvall, Bredsands Folkets Hus
30/8 Umeå, Ersboda Folkets Hus
31/8 Skellefteå, Folkparken Skellefteå

Facebookevenemang Malmö: https://www.facebook.com/events/401705983779511/