Hoppa till huvudinnehåll

ABF inleder samarbete med Popkollo

Publicerad

ABF inleder ett nytt samarbete med Popkollo. Organisationen arrangerar bland annat musikläger för tjejer och transpersoner med målet att skapa en mer jämställd musikvärld.

– Studieförbund som ABF har en viktig roll i att skapa möjligheter för våra medlemmar att fortsätta med musik efter att de har varit på ett kollo. Det är jätteroligt att vi tillsammans med ABF kan driva och utveckla vår verksamhet, säger Hanna Rothelius, verksamhetsansvarig på Popkollo.

Sedan starten med ett första kollo i Hultsfred 2003 har Popkollo vuxit till att bli en riksorganisation som samlar nära 20 lokalföreningar som arrangerar popkollon runt om i Sverige. Utöver kollon bedriver Popkollo även annan verksamhet. Exempelvis projektet "Musik som mötesplats" där nyanlända tjejer och transpersoner erbjuds repverksamhet.

– ABF arbetar för att göra kulturen mer tillgänglig genom att bryta ojämlika kulturmönster. Det är exakt detta som Popkollo gör och därför är det en självklarhet för oss att samarbeta med dem, säger Hanna Kharazmi Holmer, verksamhetschef på ABFs förbundsexpedition.

Läs mer om organisationen på Popkollos hemsida (extern länk).

Foto: Popkollo