Hoppa till huvudinnehåll

20 januari: Invigning av utställningen På Riktigt!

Publicerad

En väv av berättelser om föränderliga hantverk, ny teknik och mänskliga erfarenheter. Vardagsliv och fest, kärlek och sorg. Nu är det dags för invigning av utställningen och katalogen PÅ RIKTIGT! Detta gör vi hos oss på ABF Malmö, som dessutom fyller 100 år 2019!

Efter flera år som anställd och numera ordförande i facket på Malmös äldsta tryckeri CA Andersson, började Bertil Mårtensson att intervjua och teckna av sina arbetskamrater. 

Projektet blev till en väv av berättelser om föränderliga hantverk, ny teknik och mänskliga erfarenheter. Men det handlar också om vardagsliv och fest, kärlek och sorg. 

Nu är det dags för invigning av utställningen och katalogen PÅ RIKTIGT! Detta gör vi här på ABF Malmö, som dessutom fyller 100 år 2019! 

Program

13:00 Invigningen öppnar!

13:15-13:45 Arbete och litteratur. Malmöförfattaren Henrik Johansson högläser och berättar om sitt författarskap och Föreningen Arbetarskrivares verksamhet.

14:00 Studieombudsman Åsa Sandström hälsar välkommen. Roger Johansson inviger. Roger är professor i historia och forskningsledare på Institutet för studier i Malmös historia, Malmö universitet. Bertil Mårtensson närvarar.

Musikunderhållning av Åsa Bällsten.

Prova på: Teckna självporträtt för både barn och vuxna.
Prata studiecirklar med ABF.
Förfriskningar, godis till alla barn.

Datum: Söndag 20 januari 2019
Tid: 13.00-16.00
Plats: ABF Malmö, Spånehusvägen 47
Gratis! Öppet för alla! Ingen anmälan! 

Mer om På Riktigt

PÅ RIKTIGT är en del av "Känner du igen dej?" – ett projekt om klass som drivs av Folkets Konsthall.

Bertil har arbetat inom grafiska industrin sedan 1987 och på Malmös äldsta tryckeri CA Andersson sedan 2000. Han har studerat konst liksom Idé- och lärdomshistoria. Pappa Agne var blysättare på Berlings boktryckeri i Lund. 

Efter några år som fackombud var han med och startade upp fackklubben på jobbet. Sedan våren 2017 intervjuar han sina arbetskamrater och tecknar av dem.

Facebookevent

Läs mer här: https://www.facebook.com/events/278875126309282/