Hoppa till huvudinnehåll

SAVE THE DATE! Malmö Community Biennal 22-24 november 2019

Publicerad

Malmö Community Biennal kommer att ta plats på fyra platser, med fyra olika teman. Under varje tema samlas dans, teater, scenkonst och samtal som utmanar den traditionella scenkonsten – eller gör det ingen annan gjort tidigare.

Our Voices/Our Stories

Det är modigt och det är utmanande, det är trösterikt och det är inspirerande. Världen är full av berättelser och röster om vad det betyder att vara människa. Med Our Voices/Our Stories hoppas vi bidra till andra och fler perspektiv på vad berättande scenkonst kan vara. 

Malmö Community Biennal 2019

  • Datum: 22-24 november 
  • Plats: Fyra platser runtom i Malmö
  • Biljetter och anmälan: Info kommer

Kommande arrangemang

Vad är communityteater, egentligen?

– Communityteater är en form av teater som vänder sig direkt till medborgarna i närsamhället och den lokala communityn, förklarar Jonas Jarl som är konstnärlig ledare på Södra Communityteatern. 

– De bjuds in att medverka och berätta om händelser och ämnen ur sitt eget liv. Tillsammans med en professionell dramatiker och regissör arbetar communityn fram en scenföreställning som bygger på de egna berättelserna. Communityteater finns i hela Europa, som en konstform som vill få fler människor intresserade och delaktiga i de beslut som fattas i den egna staden eller kommunen. I Sverige är communityteater ofta kopplat till demokratifrågor. Om fler kommer med i samhällsdebatten är det ett sätt att stärka intresset för politiska frågor på det lokala planet.  

Samarbetspartners till Malmö Community Biennal

Än så länge är Malmö Community Biennal 2019 ett samarbete mellan ABF Malmö, ABF Skåne, Skånes Dansteater, Teaterhögskolan i Malmö, Rörelsernas Museum, KOD, Teater Interakt och Södra Communityteatern. Men det finns plats för många fler grupper, föreningar, enskilda aktörer. Biennalen möjliggörs genom ett stöd av Region Skåne. 

Foto: Rooz Emad