Hoppa till huvudinnehåll

Höstens studiecirklar och kurser är nu här!

Publicerad

Nu är många av höstens studiecirklar och kurser släppta! Samhälle, litteratur, dans, musik och konsthantverk och mycket mer. Till ABF Malmö kan du komma för att lära dig tillsammans med andra.

Vad är ABF?

ABF har rötter i arbetarrörelsen och arbetar aktivt för att motverka klassamhället. ABF föddes ur kampen för demokrati och jämlikhet, och ur insikten att demokrati bygger på bildning och organisering. 

Vad är folkbildning? 

Folkbildning är till exempel studiecirklar på studieförbund som ABF, bibliotek och folkhögskolor. Det innebär att människor kan ta till sig ny kunskap utanför mer traditionella skolor. Folkbildning är ett sätt att fördjupa demokratin och fördela ansvaret bland alla medborgare. Bildningen sker inte bara för folket, utan genom folket. Ja, genom dig!

Folkbildningens pedagogik bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra. ABF ger verktyg till förändring för människor som står långt ifrån makt och inflytande. Demokrati och delaktighet är två viktiga hörnstenar inom folkbildningen.  

Så här gör du för att anmäla dig till en kurs:

1) Välj vilken kurs eller studiecirkel du vill anmäla dig till här. 

2) Längst ner på varje kurssida finns knappen Anmäl dig.

3) Fyll i anmälningsformuläret. Välj om du vill betala med faktura eller onlinebetalning. 

4) Klicka på Gå till betalning. Om du valt onlinebetalning sker betalningen här. Om du valt faktura, så skickas en faktura med post till dig. Om arrangemanget är gratis skickar vi endast kallelse.

Kursstart och datum

Våra studiecirklar och kurser pågår under vår-, sommar och hösttermin. De finns öppna för anmälan löpande under årets gång. Det går bra att anmäla sig till flera kurser. Om du missar ett kurstillfälle kan du inte ta igen detta i en annan kurs. 10 oktober släpps höstens andra omgång av kurser inom konsthantverk och dans.

Avgifter

Betala efter förmåga! För att göra våra studiecirklar tillgängliga för så många som möjligt, och samtidigt hålla avgifterna generellt låga använder ABF Malmö solidarisk prissättning på utvalda kurser. Om du vill betala ett högre belopp än standardavgiften, ange detta i noteringen vid anmälan. Det finns även möjlighet att dela upp din faktura på två eller tre tillfällen om du önskar. Tack för att du är med och möjliggör folkbildning för alla. 

Studieprogram hösten 2019

Det finns tryckt att hämta på ABF Malmö från augusti.

Teknisk hjälp

Om du vill veta mer om hur du använder och anmäler dig på www.malmo.abf.se, se videon här.