Hoppa till huvudinnehåll

Erbjudande: Träd i Malmö och Malmö Konstguide för 400 kr

Publicerad

Passa på att gör stadsvandringar bland träd och offentlig konst i sommar. Träd i Malmö och Malmö Konstguide finns att köpa för 400:- i receptionen på ABF Malmö på Spånehusvägen 47.

TRÄD I MALMÖ

Ordinarie pris: 320 kr

Författare: Gunnar Ericson, Patrick Bellan, Camilla Andersson
ISBN: 978-91-87875-22-9

Karakteristiskt i Malmö är att nästan alla träd är planterade. Det har legat en medveten tanke och handling bakom att ett träd planteras och får växa till. Skälen varierar och är många. De förskönar stadsrummen. De har fascinerande egenskaper, skir blomning eller vackra gren- och bladverk. 

I ”Träd i Malmö” skildras 163 olika träd och trädgrupper. Du kan läsa om Malmöträdens ”tio i topp” och de träd som står för vårens blommande eufori. Här presenteras de klippta arkaderna och de unika vårdträden. Här beskrivs träden med egna berättelser och de som kommer från världens alla hörn. Till sist och inte minst – de stora gamla träden som levt ett långt och rikt liv.

MALMÖ KONSTGUIDE

Ordinarie pris: 210 kr

Författare: Gunnar Ericson och Jacob Faxe
ISBN: 978-91-87875-11-3

Malmö är en av landets främsta konststäder. Denna konstguide vill berätta om våra samtida konstverk, om den nya gatukonsten och om konceptuella minnesmärken. Den tar oss med till konstnärligt utformade lekplatser och ljussättningar. Här beskrivs modernismens många konstverk från 1950 till 1970 talet. Naturligtvis presenteras även de historiska konstverk som växt in i Malmösjälen. De som blivit en del av stadens identitet.

Konstguiden hälsar den nyfikne läsaren välkommen till stadens konstverk. Stadsområde för stadsområde beskrivs konstverken som efter en tänkt promenad. Välkommen på upptäcktsfärd i Malmös konstskatt!