Hoppa till huvudinnehåll

Preppa med ABF – när krisen kommer

Publicerad

Hur bör vi agera om kriser och katastrofer inträffar? Prepping och krisberedskap diskuteras allt mer. ABFs satsning på prepping och krisberedskap bygger på att vi tillsammans kan göra förberedelser för olika typer av kriser och katastrofer.

Föreläsning på Tuppen 4 april

Civilförsvaret ökar ditt riskmedvetande. Varje hushåll bör göra sin egen risk- och sårbarhetsanalys. Ju mer vi är förberedda och ju mer vi kan om hot och risker, desto bättre klarar vi oss – både som individer och tillsammans. Kjell Nilsson från Civilförsvaret kommer till Malmö för att föreläsa kring hur du kan förbereda dig att klara kriser, längre vatten- och elavbrott.

• Datum: Torsdag 4 april 2019
• Tid: 14.00-16.30
• Gratis! Öppet för alla! Ingen anmälan krävs.
• Plats: Tuppen, Tessins väg 10 i Malmö

➜ Facebookevent här

Preppa med ABF!

ABFs satsning på prepping och krisberedskap bygger på att vi tillsammans kan göra förberedelser för olika typer av kriser och katastrofer. Det kan vara större katastrofer som ekonomiska krascher, pandemier eller långa perioder av extremväder till mer lokala kriser som exempelvis isstormar, långa strömavbrott eller bränder. Vår preppingsatsning bygger på vetskapen om att de som känner sina grannar och har nätverk i lokalsamhället har större chanser att hantera kriser på ett bra sätt.

Läs mer: https://www.abf.se/prepping

Boken om hemberedskap

"Boken om hemberedskap" är en omarbetad version av Civilförsvarsförbundets tidigare bok "Överlev hemma". Boken ger tips om hur var och en kan vara bättre förberedd hemma inför olika typer av kriser som t ex elavbrott. Tipsen är enkla att ta till sig och fungerar väl att reflekteras över såväl i grupp som enskilt. Omarbetningen av text och bild, har genomförts i samarbete med studieförbundet ABF.

Läs mer: http://bit.ly/bokenomhemberedskap

Starta en studiecirkel

Boken om hemberedskap från 2018 samt studiehandledning finns på ABF Malmö. För den som vill starta upp en egen studiecirkel, kontakta oss på info.malmo@abf.se, så hjälper vi dig att sätta igång!