Hoppa till huvudinnehåll

Drömmen – dansföreställning om genus, makt och kärlek

Publicerad

Baserat på historier berättade av ungdomar från olika kulturer, blottlägger DRÖMMEN kulturella mönster som styr synen på genus, kärlek, makt och lustar och gestalta de dramatiska konsekvenser det kan leda till.

Drömmen – premiär 5 oktober

Efter succéföreställningen TRANSFORMATION från 2015 är nu regissören Ronny Danielsson och koreografen Roger Lybeck tillbaka med dansteaterföreställningen DRÖMMEN. En föreställning baserad på William Shakespears verk ”En midsommarnattsdröm”. 

DRÖMMEN bjuder in till en värld dit bara din fantasi når. En förtrollad skog som präglas av passion, acceptans och kärlek. Baserat på historier berättade av ungdomar från olika kulturer, blottlägger DRÖMMEN kulturella mönster som styr synen på genus, kärlek, makt och lustar och gestalta de dramatiska konsekvenser det kan leda till.

”Syftet med föreställningen är att starta en diskussion kring dessa kontroversiella ämnen mellan unga och äldre. Vi vill lyfta frågan kring det förtryck som många människor upplever dagligen, kopplat till olikheter och normkritiska livsval för att arbeta mot ett samhälle präglat av acceptans och kärlek”, förklarar Ronny Danielsson.

För mer information besök: www.teaterinc.se

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/2957945251097138/

Biljetter

BILJETTER SÄLJES VIA: https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/drommen
- Eller finns i mån av plats att köpa i dörren på plats. (Swish eller kontanter gäller som betalning)

Plats

Moomsteaterns spellokal. Olof Palmes plats 1, 214 44 Malmö

Drömmen presenteras i samarbete med/med bidrag från:

Malmö Stad, Malmö Opera, Malmö stadsteater, MKB, Eurofinans, ABF Malmö, Kulturrådet, The Barbro Osher foundation, Sparbankstiftelsen Skåne och Sparbankstiftelsen Finn