Hoppa till huvudinnehåll

8 mars: Internationella kvinnodagen

Publicerad

Runtom i världen pågår kamp för kvinnors rättigheter, varje dag, året om. 8 mars är dagen vi samlas på gator och torg, för att stå i enad solidaritet! Här är aktiviteterna runtom i Malmö.

8 mars med Vänsterpartiet Malmö

Klimatkamp! Kvinnokamp! Feminismen har inte gått för långt, vi har inte gått långt nog! I alla kvinnors liv och vardag är patriarkatets förtryck närvarande. Även så i klimatfrågan. Det är kvinnor som tar de största konsekvenserna av den klimatpåverkan som män är största orsaken till. Kampen för kvinnors säkerhet och rättvisa måste därför vara nära kopplad till kampen för klimatet. 

Facebookevent här

 

8 mars med PRO Skåne

Kom med och markera mot äldrefattigdom! Dina erfarenheter? Kom och diskutera,
alla röster är viktiga! Underhållning av PRO Lommas skönsjungande kör, Simon Ahlström m.fl. Kaffe och kaka, gratis inträde! På Kockum Fritid kl. 13-16.

➜ Facebookevent här

 

Lawen Redar (S) på ABF Malmö: Kvinnokamp med kulturen som vapen! 

Inskränkningar av kulturen får inte bara effekter i det offentliga rummet, yttrandefriheten och rätten till den egna kroppen. Det sätter även spår i våra tankar, våra samtal, och våra handlingar. Därför måste vi samlas och vässa våra kulturella strategier i den feministiska och antirasistiska kampen. Samtal, kunskapsutbyte, mingel, gemenskap, gratis brunch!

➜ Facebookevent här

 

Internationella kvinnodagen hela veckan på Biograf Panora

Dagarna kring Internationella kvinnodagen lyfter Panora fram kvinnliga regissörer med exklusiva förhandsvisningar, premiärer, klassiker och mingel. Speciellt fokus ligger detta år på arabiska filmer där vi bland annat förhandsvisar Haifaa Al Mansours (Den gröna cykeln) nya film En kvinnas val.

➜ Facebookevent här 

 

Brunch på Sociala Centret Solidar 8 mars

Den 8 mars öppnar Sociala Centret Solidar upp portarna för samtal, workshop och häng i Möllans gemensamma vardagsrum! Kom förbi, titta på film och fika. Det kommer finnas brunch att köpa för att ladda upp inför dagens demonstrationer! All vinst från brunchen kommer gå för att stödja Sociala Centret Solidar.

➜ Facebookevent här