Hoppa till huvudinnehåll

Föreställningen Trasslet – för årskurs 9

Publicerad

Sista chansen att se föreställningen Trasslet gratis! Boka senast 20 januari! Många barn och unga lever idag med stor stress och svåra känslor. Den psykiska ohälsan ökar just nu mest bland unga och för skolan är det inte alltid lätt att bemöta alla de känslor som uppstår.  Trasslet är en föreställning om känslor som det kan vara svårt att sätt ord på.

För vem

9:or i Limhamn, Bunkeflostrand, Kroksbäck, Slottstaden och Klagshamn.

Var

Limhamns Folkets Hus

När?

  • Tisdag 4 februari kl 13.00
  • Onsdag 5 februari kl 10.00

Om Trasslet

Projektet "Säg det - sen gör det" går ut på att skapa kreativt kring känslor och psykisk ohälsa för att hitta alternativa sätt att kommunicera hur det känns. Utgångspunkten är att det är oförmågan att kommunicera kring känslor som skapar destruktivitet och potentiellt farliga situationer.

Alla som jobbar i projektet är professionella musiker och scenkonstnärer med olika erfarenhet av psykisk ohälsa och som en del i projektet har vi skapat föreställningen Trasslet. Den är skriven helt utifrån målgruppens egna beskrivningar av hur det känns att vara mitt i kaoset och mörkret och hur det är att stå bredvid.

Föreställningen är viktig både för dom som har egen erfarenhet och för kompisar, lärare, kollegor och kuratorer, ja alla berörs! För känslor är något som vi alla har gemensamt. Den psykiska ohälsan är inte ett isolerat problem för några få utan ett resultat av att känslorna inte får plats i våra liv, det kan vi gemensamt ändra på!

Föreställningen för 9:or

Föreställningen är en dryg timme lång och innefattar ett efterarbete direkt på plats. Ni får även ett förberedelse- och fördjupningsmaterial utskickat som ni kan använda vidare i klassen. Det finns också möjlighet att kostnadsfritt boka en workshop med teamet bakom föreställningen som i så fall kommer ut och jobbar med klassen på plats i skolan när det passar er.

Boka

Senast den 20 januari. Först till kvarn. Du bokar in din klass genom att maila jenny@limhamn.fh.se. Ange skola, klass, antal elever och personal, ansvarig lärare med kontaktuppgift, samt dag och tid som ni önskar komma. Ni får sedan ett mail som bekräftar att er klass har fått plats. Först till kvarn!

Säg det sen gör det

Föreställningen Trasslet är en del i ett Arvsfondsprojekt som heter Säg det - Sen gör det. Mer information om projektet, trailer från föreställningen samt länkar till fördjupningsmaterial etc. finner du på projektets hemsida: www.sagdetsengordet.se

Foto: Bodil Johansson / TRASSLET