Hoppa till huvudinnehåll

Träd i Malmö – nu som app till din mobil!

Publicerad

Upptäck Malmö genom träden! Den populära boken Träd i Malmö lanseras nu som app. Du hittar den där du brukar ladda ner appar till din mobiltelefon.

Träd i Malmö

Malmö upplevs som en grön stad trots att det är ovanligt tätt mellan husen. Inte minst bidrar stadens alla träd till detta inbjudande intryck. Träden återfinns i våra stora parker, på de många torgen, som vårdträd i trånga stadsrum och efter gator och cykelvägar. 

Karakteristiskt i Malmö är att nästan alla träd är planterade. Det har legat en medveten tanke och handling bakom att ett träd planteras och får växa till. I boken ”Träd i Malmö” skildras 163 olika träd och trädgrupper. Du kan läsa om Malmöträdens ”10 i topp” och de träd som står för vårens blommande eufori.

Här presenteras de klippta arkaderna och de unika vårdträden. Här beskrivs träden med egna berättelser och de som kommer från världens alla hörn. Till sist och inte minst – de stora gamla träden som levt ett långt och rikt liv.

Boken är ett samarbete mellan ABF Malmö, Malmö förskönings- och planteringsförening samt Malmö stad och ges ut av Kira förlag. Träd i Malmö och tillhörande kartguide finns att köpa i din vanliga bokhandel.

Appen Träd i Malmö

Den populära boken Träd i Malmö lanseras nu som app. Du hittar den där du brukar ladda ner appar till din mobiltelefon. Med den nya appen kan du göra vandringarna på egen hand eller tillsammans med andra. 

Ha en studiecirkel hos ABF

I vandringarna kan du använda boken Träd i Malmö med tillhörande kartguide. Ni kan också använda er av appen. Samla minst tre personer och bilda er – folkbildningens pedagogik bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra! 

Vill ni ha en egen studiecirkel kan ni komma igång direkt här: www.malmo.abf.se/malmo/studiecirkel.