Hoppa till huvudinnehåll

Nordens enda arbetarfilmfestival – i år digitalt!

Publicerad

Årets festival blir digital, och är gratis för alla. Låt solidariteten växa och hitta nya former! Vi möts på Arbetarfilmfestivalen 6-8 november!

Arbetar Filmfestivalen 2020 // Nordic Labour Film Festival 2020

är ingen vanlig filmfestival, utan en plattform för en ny arbetarrörelse med bred facklig grund. Festivalen startades i maj 2017 av Filmkollektivet Råfilm, i samarbete med bl. a. ABF och ett flertal fackförbund.
NLFF är Nordens hittills enda arbetarfilmfestival, där film och samtal används för att väcka viktiga frågor och få nya perspektiv. I fokus står samtal och möten för lärande, för att hitta nya visioner och framtida samarbeten. Med Malmö som nav vill de samla och sprida arbetarfilm i Norden och världen.

Programmet

Festivalen är digital – samlas på lokala träffar och följ hela eller delar av festivalen tillsammans! Mer information om lokala träffar och schema i PDF-format finns på länken: www.nlff.se/arbetarfilmfestivalen-2020/

Årets festival blir digital – se tillsammans i lokal!

Samla ihop några vänner, den lokala fackklubben, den lokala rörelsen, eller filmkollegorna och följ festivalen tillsammans på en lokal träff. Det går såklart lika bra att samlas för att se festivalen i sin helhet, som att välja ut delar av den. Behöver ni en lokal, hör av er till er lokala ABF!

Samarbetspartners 

Samarbetspartners genom åren har varit ABF Malmö, ABF Skåne, ABF Förbundet, Arbetarrörelsens kulturfond, Folkets Bio Panora, Byggnads, Elektrikerna, Handels, IF Metall, Kommunal, GS Facket, Transport, SAC, Malmö LS, LO Malmö, Rörelsernas Museum, Centrum för Arbetarhistoria, FC Syd, Björkåfrihet.