Hoppa till huvudinnehåll

ABF Malmös verksamhet: 1-31 mars 2021

Publicerad

Här kan du läsa mer om hur verksamheten fungerar under Covid-19. Vad som gäller för dig som förening, cirkelledare, deltagare eller studiegrupp. Receptionen är stängd tillsvidare.

Det här gäller 1-31 mars 2021: 

 • Generellt inga fysiska studiecirklar i ABFs lokaler (undantag dans för barn).
 • Under mars kan inga fysiska studiecirklar i föreningslokaler rapporteras till ABF Malmö (undantag barn- och ungdomsverksamhet).
 • Verksamhet kan arrangeras digitalt eller utomhusVi möjliggör digital folkbildning! Om en cirkelledare behöver använda ABFs lokaler för att livestreamapodda eller hålla ett digitalt möte går det bra.
 • Ni som har hyresavtal för ABFs lokaler (PRO, Mind, ABL, Arkivet, replokaler) har tillgång till dessa som vanligt. Ni riskbedömer och ansvarar själva för att följa rekommendationer.
 • Receptionen på Spånehusvägen hålls stängd. Enbart besök enligt överenskommelse.
 • Kursstarten för studieprogrammet sker tidigast 12 april. Du behåller din plats i studiecirkeln, och får en kallelse före den eventuellt startar. 

_______________________________

Våra lokaler 

Spånehusvägen, Malmö

Receptionen på Spånehusvägen är stängd. Enbart besök enligt överenskommelse. Inga fysiska studiecirklar i lokalerna. Studierummen är tillgängliga för digital verksamhet!   

54:an, Malmö

Endast dans för barn. Utrustad replokal stängd. Förhyrda (icke-utrustade) replokaler berörs inte. 

Mosaiken, Malmö

ABFs verksamhet är inställd. PRO, Mind och Arbetarrörelsens Arkiv har tillgång som vanligt till lokalerna. 

ABF Lomma

Ingen verksamhet.  

Annelund, Malmö

Ingen förändring. 

Föreningsverksamhet 

Under mars kan inga fysiska studiecirklar i föreningslokaler rapporteras till ABF Malmö. Ha digital verksamhet eller verksamhet utomhus!

Undantag: Barn och ungdomar födda 2002 och senare ha verksamhet igen. Detta gäller verksamhet i egna föreningslokaler. Föreningen får själva riskbedöma verksamheten.

Det går självklart bra att anordna digitala studiecirklar! Vi på ABF finns för att stötta er i att ställa om till studieverksamhet på distans. Du som cirkelledare kan vara i din föreningslokal när du håller i en digital studiecirkel. Det går bra att rapportera en sådan studiecirkel som distansverksamhet. Medlemmar/deltagare får inte vara på plats i föreningslokalen när du håller din digitala studiecirkel. 

Vi återkommer med information månadsvis, beroende på hur läget i Skåne utvecklar sig. Dessa riktlinjer gäller till 31 mars 2021.  

________________________________

Det här hjälper ABF dig med

Ett eget Teams-konto för digitala möten 

Du som cirkelledare får ett eget konto i vår studieportal i Teams. Där kan du skapa studiecirklar, chatta, hålla videomöten, dela filer och annat. Går att använda på dator, surfplatta eller mobil. 

Utbildning på distans 

För föreningar och cirkelledare finns flera olika utbildningar kring digital folkbildning.  

 • Levande förening – e-learning (när som helst, prata med din kontaktperson) 
 • Praktisk hjälp med det digitala (se nedan)  

Praktisk hjälp med det digitala! 

Kom igång med dedigitala världen – boka en träff med vår digitaliseringssamordnare Aber Shalati på aber.shalati@abf.seAber pratar svenska, engelska och arabiska. 

Det här kan vi hjälpa till med: 

 • Skapa en egen mailadress 
 • Ladda ner appar 
 • Använda Teams, Zoom, MessengerWhatsapp
 • Du väljer – vi hjälper!  

Teknik för utlån 

 • Cirkelledare kan låna surfplatta, med förinstallerade appar, av oss. Kontakta info.malmo@abf.se eller ring 040-352400 för att boka och hämta teknik.
 • Om du vill använda våra lokaler för att hålla ditt digitala möte går det bra. Vi har även teknisk utrustning för att livesända/filma, läs mer om det här
 • Receptionen på Spånehusvägen håller stängt under februari, boka träff med oss för att komma in. 

Resurser, utrustning och lathundar 

Vi har flera olika studiematerial, lathundar och checklistor för er digitala studieverksamhet. Du hittar detta på www.malmo.abf.se/malmo/digitalfolkbildning 

 

Tack för din förståelse! Tillsammans minskar vi smittspridningen.