Hoppa till huvudinnehåll

Klass i Sverige: köp boken och starta en studiecirkel hos ABF

Publicerad

Undrar du hur det svenska klassamhället ser ut idag? Vill du bekämpa det? Köp den nya antologin Klass i Sverige i vår webbutik och starta en studiecirkel hos oss. Du kan även boka en föreläsning från varje enskild författare.

Syntolkning: Två exemplar av boken Klass i Sverige. Omslaget pryds av en triangel uppdelat i ett litet gult skikt överst, ett lite större orange skikt i mitten och ett stort rött skikt underst. Foto: Katalys.

Tre enkla tips: så sätter du klass överst på agendan

Målet med den nya antologin Klass i Sverige: Ojämlikheten, makten och politiken i det 21:a århundradet är att sätta igång en bred diskussion om klassfrågor i Sverige.

En mycket bra metod för att underlätta detta samtal är att köpa boken och studera tillsammans med andra i en studiecirkel eller att boka in en av författarna till en föreläsning.

Kanske är du politiskt eller fackligt engagerad? På denna sida guidar vi dig i hur din förening, fackklubb eller ditt kompisgäng kan hjälpa till för att sätta klassfrågan överst på agendan i Sverige.

1. Köp boken

Just nu kan du köpa Klass i Sverige i ABFs webbutik. Först till kvarn gäller, då vi bara har ett fåtal exemplar kvar. Hela vårt första lager såldes ut på knapp två veckor och boken är redan slutsåld hos förlaget.

Köp boken

 

2. Starta en studiecirkel hos ABF Malmö

Längst bak i boken finns en studiehandledning. Vill du läsa och diskutera Klass i Sverige tillsammans med dina vänner eller din förening? Eller vill du ha hjälp med att hitta likasinnade där du bor? Hos oss kan du starta en studiecirkel och få hjälp med litteratur, teknik, pedagogik och mycket annat.

Starta en studiecirkel

3. Boka en klassföreläsare

I samband med släppet av Klass i Sverige ges studieförbund, organisationer, fackförbund och andra föreningar möjlighet att boka klassforskare som medverkar i boken för föreläsningar, seminarier, workshops och presentationer.

Boka en klassföreläsare

Om Klass i Sverige

Under våren 2018 genomförde tankesmedjan Katalys, tillsammans med professor Göran Therborn och ett 20-tal forskare, den stora utredningen ”Klass i Sverige”. Rapporter publicerades, presenterades och diskuterades. Nu har allting uppdaterats och samlats i den nya antologin Klass i Sverige: Ojämlikheten, makten och politiken i det 21:a århundradetmed en rad nya kapitel och en studiehandledning.