Hoppa till huvudinnehåll

PUSH – engagera dig i bostadsfrågor och rätten till bostad!

Publicerad

I städer över hela världen blir det allt dyrare att bo, samtidigt som lönerna står still. Fattiga, arbetar- och medelklass trycks ut ur städerna där de vuxit upp och arbetar. Bostäder har blivit ett snabbt sätt att tjäna pengar för finansiella storbolag. Organisera dig för rätten till bostad!

Push – filmen

Hela kvarter står tomma medan de superrika ser pengarna växa. Den nya hyresvärden är kapitalfonder utan personligt ansvar. Nu finns Fredrik Gerttens uppmärksammade och viktiga dokumentär PUSH - The Film att se på SVT Play: https://www.svtplay.se/video/25104314/push

Ordna en visning av filmen Push

Du kan själv ordna en visning av filmen, kanske i din hyresgästförening eller på jobbet? Kontakta TriArt på push@triart.se så hjälper de dig vidare!  

Organisera en grupp!

Vill ni skapa en egen studiegrupp som kan engagera sig i bostadsfrågan? Använd er av ABF och folkbildningens metoder! Här kan ni hålla studiecirklar och lära er mer om rätten till bostad och den nya, komplexa bostadsmarknaden. Ni kan ha egna studiecirklar, bjuda in sakkunniga och hålla föreläsningar för allmänheten. ABF hjälper er med studiematerial, lokaler och resurser!

Håll studiecirklar i bostadsfrågor

Om du vill hålla en ideell studiecirkel för allmänheten, kan du kontakta oss på info.malmo@abf.se, så hjälper vi till att hitta deltagare till denna!