Hoppa till huvudinnehåll

Gå till historien – 12 vandringar för dig som vill upptäcka Malmö

Publicerad

Gå till historien är en bok för dig som vill upptäcka Malmö. Boken finns på arabiska eller svenska och är gratis när du gör en studiecirkel. Hämta boken hos ABF på Spånehusvägen 47.

Gå till historien – vandringsbok med kartor

I tolv avsnitt presenteras vandringar på olika teman i tid och rum. Här får du hjälp om du vill vandra i den medeltida staden eller leta efter de danska spåren. Här möter du det mångreligiösa Malmö, invandrarnas och kvinnornas stad.

Här får du tips på hur du kan gå i arbetarrörelsens spår, stadens gröna rum och arkitekternas stad. Här kan du upptäcka viktiga platser för kultur och musik. Här får du en möjlighet att upptäcka Limhamn ur ett historiskt perspektiv. 

Boken är skriven av sexton författare som alla har specialkunskaper inom sina områden. Den är rikligt illustrerad med bilder och teckningar. Varje vandring finns utritad på en karta.

Boken vänder sig både till Malmöbor som vill få nya perspektiv på sin stad och till dem som besöker Malmö för första gången och vill göra en annorlunda sightseeing.

1. Hämta en gratis bok hos ABF

Gå till historien finns på arabiska och svenska. Du och deltagarna får boken gratis när du har vandringar som studiecirkel hos ABF.

Hämta boken i receptionen på Spånehusvägen 47, i Malmö. Boka upphämtning via info.malmo@abf.se eller ring 040-352400. 

2. Starta en studiecirkel

Vandra genom staden genom att göra det som en studiecirkel. Den kan du ha tillsammans med dina vänner, din förening eller dina kollegor. Hos oss får du hjälp med litteratur, teknik, pedagogik och mycket annat.

Starta en studiecirkel