Hoppa till huvudinnehåll

Kurs HT21: Social mobilisering på lokal nivå

Publicerad

Tillsammans med Helamalmö och Malmö universitet har ABF tagit fram en ny kurs om förändringsarbete på områdesnivå. Den hålls från och med 2021 varje hösttermin på Malmö universitet.

Kursinnehåll

Kursen vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med områdesorganisering och social mobilisering. Det vill säga dig som brinner för att hitta nya sätt att tillsammans med andra minska orättvisor och jobba för att alla Malmöbor ska ha samma förutsättningar att leva ett bra liv.

Lärarlaget består både av forskare och av representanter från civilsamhället och vi tar upp aktuell forskning som rör community work. De teoretiska perspektiven, tillsammans med exempel från praktisk områdesorganisering, samlas upp i ett projektarbete där studenterna får fördjupa sig i ett område som engagerar dem.

Kursen ges tillsammans med en kursen Socialt arbete: Community Work och mobilisering på lokal nivå på Institutionen för socialt arbete på Malmö universitet. Det innebär att universitetsstudenter läser tillsammans med personer med praktisk erfarenhet av att arbeta med social mobilisering i olika former. Under kursen finns stora möjligheter att själv välja vad man vill fokusera på och tanken är att en stor del av utbildningen går ut på att utbyta perspektiv, erfarenheter och kunskap.

Kursen är en uppdragskurs och ges i samarbete med Helamalmö och ABF.

Läs mer

Sök utbildningen och läs mer på Malmö universitets hemsida: https://mau.se/sok-utbildning/kurser/HS173U.