Hoppa till huvudinnehåll

Historiska vandringar på Möllevången

Publicerad

Häng med på en historisk stadsvandring med hjälp av appen Be Here Then. Hur kändes det att växa upp i fattigkvarteren i 40-talets Malmö? Med Be Here Then får du se hur platsen där du står just nu såg ut förr. Ladda ner appen och ge dig ut på promenad i stan!

Foto: Charlotte Rodenstedt.

Fyra historiska vandringar

Var med i presentationen kring nya spännande stråk som visas i appen Be Here Then. Nu är det dags för Sofielund och Möllevången att synas i appen i fyra olika stråk. 

Du har nu möjlighet att delta i en av vandringarna, för att lära dig hur man kan använda appen. Du kan sedan själv gå de andra vandringarna, med din förening eller med dina vänner. Det kan du göra som studiecirkel hos ABF. Gör en egen studiecirkel här.

Vandringarna är gratis, men anmälan är bindande. Uteblir du så debiterar vi en avgift på 300 kronor. 

Du behöver en smartphone för att kunna delta i presentationen och du ska ha laddat hem appen Be Here Then före vandringen.

I samarbete med BID Malmö. 

Ledare: Jeanette Rosengren. 

 

Bild: beherethen.se.

19/4: Blå runda

Start: Konsthallstorget

Här möter vi två ledamöter i Svenska Akademin, spanar in en svensk filmklassiker, roar oss på tivoli, ungdomshak och rockklubb innan vi avrundar med några nedslag i arbetarrörelsen historia.

Avslutning: Folkets Park

Anmäl dig här.

21/4: Röd runda

Start: SUS gamla administrationsbyggnad

Vi tar oss genom det gamla stationssamhället vid Södervärn via ett bryggeri till Möllevångstorget där vi träffar såväl en känd fastighetsskötare som en statsminister med hustru. En jazzikon möter vi också innan vi kikar på biografhistoria och en gammal påkostad sommarbostad.

Avslutning: Folkets Park

Anmäl dig här.

26/4: Grön runda

Start: Bryggeriet, Ystadvägen 44

Först lite industrihistoria innan vi svänger in i gamla Svinaryssland, Sofielund. Vi går också vara med om byggandet av Södervärns vattentorn innan vi hälsar på nykterhetsrörelsen och är med om Skånes första enskifte. En frälsningssoldat leder oss mot det avslutande danspalatset!

Avslutning: Folkets Park

Anmäl dig här.

27/4: Gul runda

Start: Garaget, Lönngatan 30

En ren industrihistorisk rundvandring som börjar bland hydrauliska snabbkallsågar och dekorateljéer och tar oss till trädgårdskolonier, doftande varma bröd, konservburkar och spritessenser.

Avslutning: Folkets Park

Anmäl dig här.