Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter och utbildningar för cirkelledare och föreningar

Publicerad

Cirkelledarkaféer, studieinspirationsträffar och utbildningar. Här hittar du vårens aktiviteter för dig som är cirkelledare och förening. Fylls på!

Utbildningar i kommunikation

Under våren håller ABF Malmös kommunikatör Michaela sex snabbutbildningar i kommunikation. Utbildningarna är ungefär en timma, du får inspiration och verktyg för att själv arbeta vidare i föreningen. Gratis!

Läs mer och anmäl dig här.

 

Hållbart engagemang och eko-civilkurage februari-april 2022

Klimatprata arrangerar för andra gången en kurs i Hållbart engagemang och eko-civilkurage.

I den här online-kursen kommer vi att träna på olika metoder och samtalstekniker som skapar ett hållbart engagemang i din förening, rörelse eller organisation. Samtalsteknikerna och metoderna vi tränar på riktar sig åt både förebyggande och reaktivt handling. 

Eko-civilkurage att agera för att förändra en situation där det pågår förtryck relaterat till klimataktivism, klimatskadliga normer eller problematiska uppfattningar om klimatkrisen.

Vi behöver träna upp vår eko-civilkurage inom klimatrörelsen för att skapa den jämlikhet och demokrati vi vill att omställningen ska realisera.

Praktiskt

Kursen är gratis och i den ingår tre handböcker om klimataktivism som skickas till dig efter att du blivit mottagen till kursen. Vi tar emot deltagare från hela Sverige och riktar oss främst till unga i åldrarna 18-25 år. Vi tar också emot ansökningar från dig som är över 25 år. Vi träffas online under fem torsdagar mellan kl. 17.30-19.30.

Sök kursen

Sök kursen här.

Introduktionsträffar

För att bli cirkelledare hos ABF börjar du med att gå en introduktionsträff. Här får du vårt introduktionsmaterial och en första inblick i ABF, folkbildningen och cirkelledarrollen. Om du redan fått en introduktion av någon på ABF, kan du istället anmäla dig direkt till cirkelledarutbildning GRUND.

Anmäl dig här.

Cirkelledarutbildning GRUND

Efter introduktionsträffen kan du sätta igång din studiecirkel. Inom ett år ska du gå cirkelledarutbildning GRUND. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg som du kommer att ha nytta av i många sammanhang, som demokratiskt lärande, kommunikation och ledarskap. Du får ett kursintyg efter avslutad cirkelledarutbildning.

Anmäl dig här.

Fylls på.

 

 

Levande förening – en utbildning om att engagera medlemmar

För föreningar och cirkelledare finns flera olika utbildningar kring föreningsarbete och -utveckling. Utbildningen Levande förening hjälper er att växa som individer och som organisation. 

Innehåll på utbildningen:

  • Hitta fler vägar att nå nya målgrupper
  • Rekrytera fler medlemmar och behålla
  • Öka engagemanget hos de medlemmar ni redan har
  • Sätt upp en handlingsplan för medlemsarbetet
  • Inspireras av filmer
  • Reflektionsövningar
  • Fördjupningstips för såväl den stora som den lilla föreningen

Utbildningen Levande förening gör ni tillsammans med hjälp av ett onlineverktyg när det passar er!

Prata med din kontaktperson, eller maila info.malmo@abf.se för att gå utbildningen.

Kommer.