Hoppa till huvudinnehåll

Folkrörelse: Overshoot Day – organisera för miljörättvisa!

Publicerad

Redan 3 april infaller Sveriges Overshoot Day. Det betyder att om alla levde som i Sverige så skulle vi ha förbrukat årets resurser den dagen. Därför är det tur att Malmö myllrar av föreningar och miljörättviserörelser som kämpar för klimatet och för vår allas framtid. Söndag 3 april ses vi på ABF!

För vem? 

Det här är en dag för dig som vill bli organiserad i miljö- och klimatrörelsen, men inte vet var du ska börja. Du kanske känner rädsla och ångest för klimatkrisen och vill vara med och påverka vår framtid. Kom med i kampen för klimatet! 

Det här är också en dag för dig som redan är organiserad i föreningslivet, och som vill få glöd och stöd tillsammans med andra, hitta samarbeten och nya vägar framåt. Så för dig som är kvar i stan och inte är på Klimatriksdagen – kom! 

Vad? 

På Folkrörelse: Overshoot Day samlar vi Malmös olika klimat- och miljörättviserörelser, aktivister och folkbildare. Föreningarna har bokbord och berättar om vad de gör och hur fler kan gå med.  

ABF visar lokalerna och möjligheterna till folkbildning och arrangemang. Dessutom hålls föreläsningar av Extinction Rebellion och Fridays for Future Malmö!  

Föreläsningar: 

✅ ca kl 14: Klimatkrisen och vad du kan göra (med Extinction Rebellion)
✅ ca kl 15: Fridays for Future – lokalt, nationellt, internationellt

📍Tid och plats: ABF Malmö, Spånehusvägen 47. I Stora Salen kl. 14-16. Ingen föranmälan, bara dyk upp! 

🌍 Här kan du läsa mer om Earth Overshoot Day: https://www.overshootday.org/newsroom/country-overshoot-days/   

Arrangeras av ABF Malmö tillsammans med miljö- och klimatrörelsen. 

Facebookevent

Bjud in kamrater och föreningar till Facebookevenemanget!

Dela bilder

Dela bilderna på sociala medier!