Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter och utbildningar för cirkelledare och föreningar

Publicerad

Utbildningar, workshops och cirkelledarkaféer. Här hittar du vårens aktiviteter för dig som är cirkelledare eller med i en förening. Allt är gratis. Listan fylls på!

🔮 26/1: Introduktion till projekt och finansiering (digitalt/distans)

Är er förening nyfiken pĂ„ att veta mer om hur projektformen kan anvĂ€ndas som verktyg i föreningens arbete? ABF i SkĂ„ne bjuder in till en grundlĂ€ggande projektintroduktion dĂ€r vi ger konkreta tips om hur ni kan utveckla en projektidĂ© och fĂ„ inspiration kring var ni kan hitta finansiering att söka.

AnmĂ€lan: kontakta Rory Hall: rory.hall@abf.se, uppge för- och efternamn samt personnummer.

🔮 15/4: FortsĂ€ttningsutbildning – Gruppers arbete 

Denna fortsÀttningsutbildning för cirkelledare handlar om lÀrande i grupp, olika sÀtt att se pÄ grupper och gruppens utveckling i olika stadier. Utbildningarna vÀnder sig till cirkelledare och ledare inom folkbildningen. Utbildningen hÄlls i Ystad!

AnmÀl dig hÀr.

🔮 HĂ„llbar förening (datum: 28/3, 18/4, 30/5)

Att driva förening innebĂ€r mycket ideellt arbete och utmaningar, men ocksĂ„ mycket glĂ€dje och en kĂ€nsla av att bidra till förĂ€ndring i en frĂ„ga man brinner för. Det Ă€r en fantastisk merit och bildningsresa för den enskilde och samtidigt en stor insats för samhĂ€llet! 

  • Men hur gör man för att skapa en balans mellan arbetsbördan och lusten?  
  • Hur fĂ„r man pengarna att rĂ€cka till allt man vill göra?  
  • Hur fĂ„r man medlemmar att engagera sig? 

Denna utbildning riktar sig till alla er som kĂ€mpar för att göra en annan vĂ€rld möjlig! 

➜ LĂ€s mer och anmĂ€l dig.

🔮 FörelĂ€sning: Inkludera flera i folkbildningen, studiecirkeln och föreningen (datum kommer)

Hur kan vi vara mer inkluderande i vÄra studiecirklar och i folkbildningen? Och hur vi kan arbeta för att sÀkerstÀlla en jÀmstÀlld organisationskultur? JÀmstÀlld Utveckling hjÀlper er att pÄbörja eller utveckla detta arbete! Vi utgÄr frÄn diskrimineringslagens sju grunder sÄsom exempelvis Älder, sexuell lÀggning och funktionsnedsÀttning.

➜ Datum kommer snart.