Hoppa till huvudinnehåll

Antirasistisk folkbildning – verktyg, motstånd och gemenskap

ABF fokuserar särskilt på den antirasistiska folkbildningen. Tillsammans med föreningar arrangeras utbildningar, boksamtal och kulturkvällar. Vilka arbetssätt och kunskaper behövs för en bred organisering? Och hur skapar vi gemenskap och trygghet för alla?

✅ Gå med i en förening

Det finns så många föreningar som arbetar med antirasistiska frågor på olika sätt. Vill du också bli engagerad? Ett av de enklaste sätten att komma igång är att gå med i någon av de befinliga rörelserna som arbetar med antirasism, social rättvisa och rättvis organisering.

Några föreningar som arbetar med dessa frågor:

✅ Starta en studiecirkel

Starta en studiecirkel om antirasism, rättvisefrågor eller organisering. Folkbildning bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra. Samla minst tre personer och starta studiecirkeln. ABF kan hjälp till med studiematerial, teknisk utrustning, lokaler och nätverk.

Studiematerial och boktips:

✅ Bli cirkelledare

Bli en vass ledare som kan organisera studiegrupper, djupdyka i studiematerial, leda studiecirkelverksamhet och planera arrangemang och aktiviteter. Utbilda dig till cirkelledare hos ABF Malmö.

🔴 Arrangemang och utbildningar:

  • Fylls på

🔴 ABFs roll

ABF vill fortsätta vara en nytänkande plattform för er. Hit kommer ni med era idéer, drömmar, utopier och projekt. Vi stöttar er i hur ni kan genomföra det. ABF arbetar mycket med frågor kring klass, klimat och antirasism. Tillsammans försöker vi hitta roten till ett problem och sedan förändra samhället. Det kallar vi radikal folkbildning!