Hoppa till huvudinnehåll

UTGÅTT: Två verksamhetsutvecklare, varav en biträdande ombudsman

Publicerad

ABF Malmö söker nya kollegor till det verksamhetsutvecklande arbetslaget. Vi jobbar med och för föreningars självorganisering. Som verksamhetsutvecklare är det viktigast att du kan och tycker om att skapa engagemang och att få saker att hända. Om du tror på folkbildningens kraft och betydelse för både individ och samhälle och har ”örat mot marken” är vi nyfikna på dig! ABF Malmö erbjuder dig schyssta kollegor och ett meningsfullt arbete.

***Tjänsten har utgått, och går inte längre att söka***

Om ABF 

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, föreläsningar och kulturarrangemang i alla landets kommuner. ABF Malmö är en av lokalavdelningarna och vi har verksamhet i Malmö, Lomma och Burlöv. 

ABF är en idéburen organisation och delar den breda arbetarrörelsens värderingar. Vi vill motverka klassamhället och arbeta för ett jämställt, antirasistiskt samhälle där varje människa kan vara aktiv i samhällets och sin egen utveckling. ABF arbetar med många föreningar, bl.a. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, RFSL, LO, Irakiska kulturföreningen, RåFilm, Attention och många, många fler. 

Arbetsuppgifter 

Verksamhetsutvecklarens främsta arbetsuppgift är att hjälpa våra föreningar i sitt folkbildningsarbete. Utifrån föreningarnas behov och önskemål stöttar du från idé till handling. Det kan vara allt från en förenings första studiecirkel till ett stort projekt med externa parter. Därför är planering, processledning, dokumentation, redovisning, nätverkande, budgetarbete och problemlösning exempel på arbetsuppgifter som ryms i tjänsten.  

➤ Tjänst 1:  Verksamhetsutvecklare med fokus på kultur, scen och musik  

Du har bra förankring i föreningslivet och erfarenhet av lokalområdets fria kulturliv. För dig är det naturligt att sätta ihop en workshopserie om musikproduktion eller communitykultur för att nå nya målgrupper. Du samarbetar med många olika aktörer och grupper inom konst, teater och musik för att göra kultur och skapande tillgängligt för fler.  

➤ Tjänst 2:  Verksamhetsutvecklare med fokus på fackligt arbete och nya folkrörelser   

Du har ett engagemang för den fackliga rörelsen och vet vad som gror här och nu i klass- och arbetsfrågor. Du rör dig i gräsrötter och folkrörelser som till exempel klimat-, funktionshinder- eller arbetarrörelsen. Ditt samhällsengagemang är stort, du är gärna med och producerar en arbetarfilmfestival eller inspirerar till en utbildning i klimatfrågor. 

➤ Biträdande ombudsman (kombineras med tjänst 1 eller 2) 

Till uppdraget som verksamhetsutvecklare söker vi även en biträdande ombudsman. Här samordnar du verksamheten med ett helhetsperspektiv, har övergripande koll på dess kvalitet och riktning och ser till att arbetslaget håller ihop. Du har hand om vissa ansökningar, ingår i ledningsgruppen och kan ibland ersätta ombudsman. Du är extra strukturerad och gärna bollplank för dina kollegor. 

I din ansökan kan du ange om du är intresserad av att kombinera tjänsten som verksamhetsutvecklare med denna samordnande roll (utgör i så fall ca 20% av din tjänst och är väl inkorporerad i de övriga arbetsuppgifterna). Det går inte att söka endast den här tjänsten. 

Kompetenskrav  

 • Du har nära till handling och ser till att goda idéer faktiskt blir av. 
 • Du har lätt för att samarbeta med olika aktörer, organisationer och personer. 
 • Du kan strukturera och organisera ditt arbete, prioritera och ta beslut. 
 • Du har en strategisk förmåga och kan planera ditt arbete på sikt. 
 • Du har god digital kompetens och tar dig runt obehindrat i digitala miljöer. 
 • Du har god förståelse för hur man kommunicerar enkelt och ser potentialen i olika kommunikationskanaler och sociala medier.
 • Du har ett prestigelöst förhållningssätt och är inte rädd för att ta initiativ.
 • Du uttrycker dig på flytande svenska i tal och skrift. 

Meriterande kompetenser

Förankring i lokalsamhället. Ett starkt nätverk i t.ex. Arlöv, Lindängen, Rosengård eller något annat av Malmös miljonprogramområden, samt språkkunskaper utöver svenska som är relevanta för tjänsten, är meriterande.  

Utbildning 

Avklarad gymnasieutbildning eller motsvarande.  

Erfarenhet 

 • Minst tre års erfarenhet från liknande arbeten.
 • Ideellt folkbildningsarbete eller engagemang i föreningslivet.  

Meriterande erfarenhet

 • Organisera/leda arbetsprocesser (krav för biträdande ombudsman).
 • Verksamhetsanalys och budgetarbete (krav för biträdande ombudsman).  

Fakta om tjänsterna 

 • 100 % tillträde omgående/enligt överenskommelse.
 • Målstyrd tjänst med oregelbundet kvälls- och helgarbete.
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning. 

 

Vi undanber all kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag.