Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsutvecklare med fokus på musik

Publicerad

**ANNONSEN HAR UTGÅTT** ABF Malmö söker en verksamhetsutvecklare med fokus på musik. Vi jobbar med och för föreningars och musikers självorganisering. Som verksamhetsutvecklare inom musik jobbar du med musiker, band och körer. I rollen är det viktigt att du kan och tycker om att skapa engagemang och att få saker att hända. Om du tror på folkbildningens kraft och betydelse för både individ och samhälle är vi nyfikna på dig!

**ANNONSEN HAR UTGÅTT**

Om ABF  

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, föreläsningar och kulturarrangemang i alla landets kommuner. ABF Malmö är en av lokalavdelningarna och vi har verksamhet i Malmö, Lomma och Burlöv.  

ABF är en idéburen organisation och delar arbetarrörelsens värderingar. Vi vill motverka klassamhället och arbeta för ett demokratiskt, jämställt och antirasistiskt samhälle där varje människa kan vara aktiv i sin egen och samhällets utveckling.  

Verksamhetsutvecklare med fokus på musik   

Du har erfarenheter inom folkbildning och musik, samt är förankrad inom musiklivet i Malmö/Lomma/Burlöv. För dig är det naturligt att sätta ihop en workshopserie om musikproduktion eller communitykultur för att nå nya målgrupper. Du samarbetar med många olika aktörer och grupper inom musik för att göra kultur och skapande tillgängligt för fler.   

Arbetsuppgifter  

Verksamhetsutvecklarens främsta arbetsuppgift är att hjälpa våra musiker, band och körer i sitt folkbildningsarbete. Utifrån musikernas behov och önskemål stöttar du från idé till handling. Det kan vara allt från en första studiecirkel till ett stort projekt med externa parter. Därför är planering, processledning, dokumentation, redovisning, nätverkande, budgetarbete och problemlösning exempel på arbetsuppgifter som ryms i tjänsten. Du har kontakt och stöttar våra musikgrupper samt sköter våra replokaler. 

Kompetenskrav   

 • Du har nära till handling och ser till att goda idéer faktiskt blir av.  
 • Du har lätt för att samarbeta med olika aktörer och organisationer. 
 • Du kan strukturera och organisera ditt arbete, prioritera och ta beslut.  
 • Du har en strategisk förmåga och kan göra omvärldsanalyser.  
 • Du har god digital kompetens och tar dig runt obehindrat i digitala miljöer.  
 • Du har god förståelse för hur man kommunicerar enkelt och ser potentialen i olika kommunikationskanaler och sociala medier. 
 • Du har ett prestigelöst förhållningssätt och är inte rädd för att ta initiativ. 
 • Du uttrycker dig på flytande svenska i tal och skrift.  

Meriterande kompetenser 

Erfarenhet från liknande verksamhet, ett starkt nätverk inom det lokala musiklivet samt kunskaper inom ljudteknik är meriterande.    

Utbildning  

Avklarad gymnasieutbildning eller motsvarande.   

Erfarenhet  

 • Erfarenhet från liknande arbeten. 
 • Ideellt folkbildningsarbete eller engagemang i föreningslivet.     

Fakta om tjänsten  

 • 100 % tillträde omgående/enligt överenskommelse. 
 • Målstyrd tjänst med oregelbundet kvälls- och helgarbete. 
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning.  

Sök tjänsten 

Tidsfrist slut.

Vid frågor om tjänsten: 

 

Vi undanber all kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag.