Hoppa till huvudinnehåll

Marknadsför din studieverksamhet

Skapa ett Facebookevenemang, gör en affisch eller medverka i vårt nyhetsbrev. Med dessa tips hoppas vi att du känner dig inspirerad att börja sprida din studieverksamhet!

1. Syns på ABF Malmös hemsida 

Var så tydlig och inspirerande som möjligt när du beskriver din studiecirkel, föreläsning eller evenemang. Texten publiceras sedan på vår hemsida, och används för att marknadsföra din verksamhet. Här kan du läsa mer om hur du skriver tillgängligt.

2. Skapa ett Facebookevenemang, med ABF Malmö som medvärd

Ett enkelt sätt att nå ut till fler är att skapa ett evenemang på Facebook. Om du är en förening eller organisation ska du lägga till ABF Malmö som medvärd (eng. co-host). Evenemanget finns då i vår evenemangslista på Facebook, och alla användare får en bra överblick över arrangemangen som hålls. Det enklaste sättet att få spridning i ett evenemang är att bjuda in vänner.

Innehållet i ditt evenemang

Det ska alltid framgå tydligt att arrangemanget genomförs i samarbete med ABF Malmö. Använd en beskrivande och enkel rubrik, t.ex. ”Föreläsning om klass i Malmö”. Var så detaljerad som möjligt i beskrivningen: hålltider, innehåll, kostnad, föranmälan. Skriv engagerande, inspirerande och skapa nyfikenhet!

3. Gör en affisch eller flyer från ABF Malmös affischmallar

Med en affisch kan du fånga människors uppmärksamhet runtom på stan och i offentliga rum. Du kan använda dig av våra affischmallar som finns nedan. Ändra texten och/eller lägga in en passande bild. 

Du hittar våra affischmallar här. Gör du andra affischer eller flyers ska vår logotyp alltid vara med. Det ska tydligt framgå att arrangemanget genomförs i samarbete med ABF Malmö.

Sätt upp affischerna runtom i Skåne

Sätt upp affischen på bibliotek, skolor, anslagstavlor, på stan eller andra platser där din målgrupp kan finnas. I våra lokaler strömmar dagligen hundratals personer, ABF Malmö har anslagstavlor på följande platser:

  • ABF-huset (Spånehusvägen 47, Malmö)
  • Mosaiken (Porslinsgatan 3, Malmö)
  • 54:an (Föreningsgatan 54, Malmö)
  • Mötesplatsen (Dalbyvägen 51, Arlöv)
  • ABF Lomma (Kaptensgatan 4, Lomma)

4. Arbeta uppsökande på egen hand

Människor nås dagligen av ungefär 3000 budskap i form av bilder, reklam och information. Därför är vi bra på att sålla bort mycket av det vi möts av. Tidigare kunde det vara tillräckligt att vänta in målgruppen, men idag måste man i större utsträckning istället söka upp målgruppen. Ett sätt att arbeta med marknadsföring är att fundera kring var någonstans målgruppen finns, och sedan söka sig dit med sitt Facebookevenemang, affisch eller hemsida. 

5. Var med i ABF Malmös studieprogram

Studieprogrammet trycks inför vår, sommar och höst och finns på många olika platser, bibliotek och bokhyllor. Kontakta Jane Nyman på jane.nyman@abf.se med uppgifter om din studiecirkel för att medverka i det.

6. Få chans att synas i ABF Malmös nyhetsbrev

En gång per månad skickar ABF Malmö ut ett nyhetsbrev, som du hittar här. Om du vill få chans att synas med din studiecirkel eller evenemang i detta nyhetsbrev, kan du maila vår kommunikatör Michaela Larsson på michaela.ml.larsson@abf.se, skriv "Nyhetsbrev" i ämnesraden.

7. Har du en intressant eller inspirerande historia? 

Runtom i Skåne anordnas årligen tusentals studiecirklar och evenemang via ABF Malmö. Vi vill gärna ta del av historier som är intressanta för fler människor i området. 

Har du något spännande att berätta, ett humoristiskt citat eller bild/video som fångade ett känslosamt ögonblick? Välkommen att maila detta till michaela.ml.larsson@abf.se, så bollar vi vidare om huruvida detta är något som går att använda i våra kanaler och forum för ytterligare marknadsföringsinsatser.