Hoppa till huvudinnehåll

Marknadsför din studieverksamhet

Skapa ett Facebookevenemang, gör en affisch eller medverka i vårt nyhetsbrev. Med dessa tips hoppas vi att du känner dig inspirerad att börja sprida din studieverksamhet!

1. Syns på ABF Malmös hemsida 

Skriv en tydlig och informativ text om ditt arrangemang. Den publiceras här på vår hemsida, och används för att marknadsföra din verksamhet. Tänk på mottagaren och hur din text läses av utomstående, använd rubriker, sammanfatta och förtydliga. Här finns 10 tips för att skriva tillgängligt!

2. Gör ett Facebookevenemang

Ett enkelt sätt att nå ut till fler är att skapa ett evenemang på Facebook. Lägg till ABF Malmö som medvärd. Evenemanget finns då i vår evenemangslista på Facebook, och alla användare får en bra överblick över arrangemangen som hålls med oss. Det enklaste sättet att nå ut med ett evenemang att börja med att bjuda in vänner. 

3. Gör en affisch eller flyer

Med en affisch kan du fånga människors uppmärksamhet runtom på stan och i offentliga rum. Du kan använda dig av ABF Malmös affischmallar. Du kan självklart göra egen grafik, lägg till ABFs logotyp. Sätt upp affischen på bibliotek, skolor, anslagstavlor, på stan eller andra platser där din målgrupp kan finnas.

4. Sök upp och bjud in!

Människor nås dagligen av ungefär 20.000 budskap i form av bilder, reklam och information. Därför är vi bra på att sålla bort mycket av det vi möts av. Tidigare kunde det vara tillräckligt att vänta in målgruppen, men idag måste man i större utsträckning istället söka upp målgruppen. Kontakta olika föreningar, nätverk och organisationer och bjud in dem personligen! 

5. Var med i ABF Malmös studieprogram

Studieprogrammet trycks inför vår och höst och finns på många olika platser, bibliotek och bokhyllor. Kontakta Jane Nyman på jane.nyman@abf.se med uppgifter om din studiecirkel för att medverka i det.

6. Få chans att synas i ABF Malmös nyhetsbrev

En gång per månad skickar ABF Malmö ut ett nyhetsbrev, som du hittar här. Om du vill få chans att synas med din studiecirkel eller evenemang i nyhetsbrevet, kan du maila vår kommunikatör Michaela Larsson på michaela.ml.larsson@abf.se, skriv "Nyhetsbrev" i ämnesraden.

7. Syns i media och tidningar

Om du ska en öppen föreläsning som är intressant för allmänheten kan det vara en bra idé att  synas i olika kalendarier, som t.ex. tidningen Hallå. Om du gör verksamhet som är nyskapande och vill att media ska skriva om denna kan du skicka ett pressmeddelande till lokala journalister. 

8. Har du en annorlunda och inspirerande historia? 

Vi vill gärna ta del av historier som är intressanta för fler människor i området. Välkommen att maila detta till michaela.ml.larsson@abf.se, så bollar vi vidare om huruvida detta är något som går att använda i våra kanaler och forum för ytterligare marknadsföringsinsatser.