Hoppa till huvudinnehåll

Nå ut till fler med din studieverksamhet

Skapa ett Facebookevenemang, gör en affisch eller medverka i vårt nyhetsbrev. Med dessa tips hoppas vi att du känner dig inspirerad att börja sprida din studieverksamhet! ABF Malmö finns för att ge råd kring kommunikation.

1. Syns på www.malmo.abf.se

Skriv en tydlig och informativ text om ditt arrangemang. Den publiceras här på vår hemsida, och används för att marknadsföra din verksamhet. Tänk på mottagaren och hur din text läses av utomstående, använd rubriker, sammanfatta och förtydliga. Här finns 10 tips för att skriva tillgängligt!

2. Gör ett eget Facebookevenemang

Ett enkelt sätt att nå ut till fler är att skapa ett evenemang på Facebook.

  • Tänk på att skriva inspirerande, utförligt och intressant! Hur får du din målgrupp intresserad av just ditt arrangemang?
  • Lägg till ABF Malmö och eventuella samarbetspartners som medvärdar. Evenemanget finns då i vår evenemangslista på Facebook, och alla användare får en bra överblick över arrangemangen som hålls med oss.
  • Det är viktigt att jobba med evenemanget på olika sätt! Bjud in många vänner, det är det enklaste sättet att nå ut med ett evenemang. Dela evenemanget i grupper som kan vara intresserade av ditt ämne.

3. Gör en affisch eller flyer

Med en affisch kan du fånga människors uppmärksamhet runtom på stan och i offentliga rum.Sätt upp affischen på bibliotek, skolor, anslagstavlor, på stan eller andra platser där din målgrupp kan finnas.

  • Du kan använda dig av våra affischmallar
  • Du kan självklart göra egen grafik, lägg till ABFs logotyp. 
  • Håll det gärna enkelt och tydligt, tänk på mottagaren.

4. Sök upp och bjud in!

Människor nås dagligen av tusentals budskap i form av bilder, reklam och information. Därför är vi bra på att sålla bort mycket av det vi möts av. Tidigare kunde det vara tillräckligt att vänta in målgruppen, men idag måste man i större utsträckning istället söka upp målgruppen – med specifik och tydlig information.

Kontakta olika föreningar, nätverk och organisationer och bjud in dem personligen! Tänk igenom ditt budskap och vad du vill berätta.

5. Var med i ABF Malmös studieprogram

Studieprogrammet trycks i december och juni och finns på många olika platser, bibliotek och bokhyllor. Även ni som har föreningscirklar kan vara med i det tryckta programmet, för att nå ut till en allmänhet och på så sätt få nya deltagare och medlemmar.

Kontakta Jane Nyman på jane.nyman@abf.se med uppgifter om din studiecirkel för att medverka i det.

6. Få chans att synas i ABF Malmös nyhetsbrev

En gång per månad skickar ABF Malmö ut ett nyhetsbrev till allmänheten, som du hittar här. Om du vill få chans att synas med din studiecirkel eller evenemang i nyhetsbrevet, kan du maila vår kommunikatör Michaela Larsson på michaela.ml.larsson@abf.se, skriv "Nyhetsbrev" i ämnesraden. 

Vi gör även separata utskick till cirkelledare och till föreningar.

7. Syns i media och tidningar

Om du ska en öppen föreläsning som är intressant för allmänheten kan det vara en bra idé att synas i olika kalendarier, som t.ex. tidningen Hallå. Om du gör verksamhet som är nyskapande och vill att media ska skriva om denna kan du skicka ett pressmeddelande till lokala journalister. 

8. Har du en annorlunda och inspirerande historia? 

Vi vill gärna ta del av historier som är intressanta för fler människor i området. Välkommen att maila detta till michaela.ml.larsson@abf.se, så bollar vi vidare om huruvida detta är något som går att använda i våra kanaler och forum för ytterligare marknadsföringsinsatser.