Hoppa till huvudinnehåll

Utbildning utveckla studierna i din förening!

Publicerad

Utbildning för dig som är ansvarig för studier i din förening. Utbildningen genomförs i två steg, 6/10 och 20/10

Vi människor lär så länge vi lever, men organisationer lever bara så länge de lär. Därför måste våra föreningsstudier organiseras, och våra föreningar behöver välutbildade studieorganisatörer.

Föreningens studieverksamhet är ett verktyg för att stärka både de enskilda medlemmarna och hela föreningen. Uppdraget som studieorganisatör ger dig möjlighet att påverka föreningens verksamhet och utveckling. Genom välplanerade studier, anpassade utifrån er förenings behov och medlemmarnas önskemål, kommer ni närmare att förverkliga er samhällsvision.

Under utbildningen kommer vi att prata om föreningen som en del av en folkrörelse och om folkbildningen som metod. Vi kommer även att prata om uppdraget som studieorganisatör eller studieansvarig, hur vi gör för att planera studier utifrån föreningens behov, hur vi kan utveckla studieverksamheten och ta tillvara på alla lärtillfällen. Utbildningen ger dessutom ett bra tillfälle att träffa studieorganisatörer från andra föreningar för att utbyta erfarenheter och lära av varandra.

Välkommen!

Målgrupp: Studieansvariga i lokala och regionala medlemsorganisationer.
Tid: Utbildningen genomförs under två dagar, lördagen 6 oktober och lördagen 20 oktober, klockan 09.00-15.00 båda dagarna.
Plats: ABF Skåne, Södergatan 6B, Eslöv.
Ledare: Pia Webeklint och Mikael Malm,
resurspersoner ABF Skåne.

Anmälan:
Hemsida: abf.se/skane - sök på arrangemangsnr 108038 i sökrutan
E-post: info.skane@abf.se
- ange namn på arrangemang samt era uppgifter
inkl. personnummer.

För mer information eller frågor kontakta 0413-298 81 eller johan.bergstrom@abf.se

Anmälan ska vara ABF Skåne tillhanda senast 22 september 2018.

Arrangemanget är kostnadsfritt!

Se flyer som pdf