Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning Sydafrika, elefanter och litteratur

Publicerad

Lund den 19/9

Vad har hänt i regnbågsnationen?
År 1994 valdes Nelson Mandela till president för Sydafrika, ett land som präglades av apartheid och djupa orättvisor. Samtidigt var det ett löftesrikt land, som kallades Regnbågsnationen. Vad är det som har hänt? Hur allvarliga är skadorna som uppstått under ett decennium av vanskötsel? Madi Gray frilansade under mer är två decennier i Sverige som journalist och informatör med södra Afrika som specialitet.

De sista elefanterna
Don Pinnock är aktuell med en bok om elefanternas utsatthet i Afrika. I genomsnitt dödas en elefant varje 15:e till 20:e minut. Boken berättar med hjälp av fler än 40 experter om kontinentens elefanter och de faror de möter. Don (Donald) Pinnock är en sydafrikansk författare, undersökande journalist och fotograf. Don har varit elektronikingenjör, föreläsare i journalistisk och kriminologi samt konsult till Mandelas regering.

Pensionatet i Helsvlakte
Patricia Schonstein kommer att föreläsa om sin nya bok The Inn at Helsvlakte. Det är hennes sjunde roman. Handlingen tilldrar sig i ett fiktivt torrt landskap där det pågår ett fiktivt inbördeskrig mellan staten och en separatist-gerilla. Patricia Schonstein är en uppskattad romanförfattare, poet, barnboksförfattare och redaktör för antologier. Hon är även hedermedlem i SAFRAN.

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information med anledning av den pågående pandemin. Vi reserverar oss därför att arrangemanget kan komma att  genomföras digitalt om fortsatt Covid-19 läge gör detta lämpligare.

Lördag 19 /9, klockan 09.30 till cirka 16.00
Plats: HSB föreningslokal, Trollebergsvägen 9, Lund
Medverkande: Madi Gray, Don Pinnock och Patricia Schonstein
Arrangörer: SAFRAN, ABF MittSkåne, ABF Skåne och Palmecentret

Anmälan: Hemsida: abf.se/skane - sök på arrangemangsnummer 113891 i sökrutan
E-post: info.skane@abf.se - ange namn på arrangemang samt era uppgifter inkl. personnummer.
För mer information eller frågor kontakta 0413-298 81 eller johan.bergstrom@abf.se
Anmälan ska vara ABF Skåne tillhanda senast 10 september
Arrangemanget är kostnadsfritt!

Med anledning av den pågående pandemin
Reserverar vi oss för att arrangemangen kan komma att genomföras digitalt om fortsatt Covid-19 läge gör detta lämpligare. Kontakta därför den avdelning och
kontaktperson som står under respektive arrangemang för aktuell information.

Se flyer som pdf