Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsningsserie med tema Hållbarhet!

Publicerad

Under hösten erbjuder ABF MittSkåne en föreläsningsserie med det viktiga temat Hållbarhet! Först ut den 10 september är Hanna Anfelter, som ska tala om hållbart resande. Den 8 oktober får vi lyssna till Maria Soxbo, som ska ta med oss från klimatångest till handlingskraft.

Under hösten erbjuder ABF MittSkåne en föreläsningsserie med det viktiga temat Hållbarhet!

Först ut den 10 september är Hanna Anfelter, som ska tala om hållbart resande.

Vilken destination ska jag välja? Hur ska jag ta mig dit? Var ska jag bo? Vad ska jag göra på plats? Turismen sliter på natur och kultur i vår värld.
Resa hållbart hänger ihop med ett hållbart liv och handlar om planering, medvetna val och att ta ett helhetsgrepp på resan.
Vi går igenom betydelsen av hållbart resande och ger dig handfasta tips på hur du reser mer hållbart.

Med ett förändrat synsätt och lite ansträngning kan din resa gå från att ha en negativ inverkan på miljö och kultur, till att ha en positiv inverkan på lokala samhällen, djur och natur. I vardagen som på semestern.

Den 8 oktober får vi lyssna till Maria Soxbo, som ska ta med oss från klimatångest till handlingskraft.

Maria Soxbo, en av tre initiativtagare till Klimatklubben, håller en inspirerande föreläsning som ger konkreta tips och verktyg till verklig förändring. Vad kan du som individ göra? Hur påverkar du politiker och företag? Om vikten av att skapa förändring och organisera sig från depp till pepp!

Maria är journalist, föreläsare, författare och hållbarhetsinfluencer. Tillsammans med kollegorna i Klimatklubben har hon också gett ut boken "Gör skillnad" och ”Klimatasken – stora förändringar i litet format.

Föreläsningarna äger rum på återbruksverkstaden Fixa Till på Fäladstorget 10 i Lund och startar kl 18.00. Anmälan till ABF MittSkåne - max 50 deltagare.