Hoppa till huvudinnehåll

Filmvisning Trådar av syskonskap

Publicerad

Evenemanget är inställt på grund av de nya coronarestriktionerna

Hilos de sororidad är en dokumentärfilm som berättar om hur stickning, som aktivism mot
könsrelaterat våld, växte till en rörelse som spred sig nationellt. Vi får följa med i mötena, historierna och resorna som bland annat bar iväg till Wanås i Sverige. Filmen vann andrapris när Human Rights filmfestival anordnades i Spanien 2019.

Idén skapades av föreningen Harituz i Asigarraga, Spanien, där en grupp kvinnor träffades varje vecka för att sticka tillsammans. Kvinnorna i föreningen ville skapa något broöverbryggande, en gemensam symbol, i kampen mot våldet. En enorm halsduk påbörjades där varje stickat varv representerar ett förlorat liv, taget av könsrelaterat våld.
Halsduken är idag 6 km lång och fortsätter växa...

Efter filmvisningen kommer Sticka för fred berätta om sin förening och om hur den som vill kan engagera sig.

Föranmälan krävs!
Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Biblioteket hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte. Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information med anledning av den pågående pandemin. Vi reserverar oss därför att arrangemanget kan komma att genomföras digitalt om fortsatt Covid-19 läge gör detta lämpligare.

Tisdag den 17 november, klockan 18.00
på Biblioteket, Sankt Petri kyrkogata 6 i Lund
Arrangör: Sticka för Fred, ABF MittSkåne, ABF Skåne, Lunds Kommun
Föreläsning för allmänheten - fri entré

Se flyer som pdf