Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning Safari, naturfoto och hästar i Afrika

Publicerad

Lund den 17/10

En svensk safariguide berättar
Andreas Karlsson föreläser om sin erfarenhet som safariguide. Hur spårar man en leopard och vad gör man om en elefant anfaller? Vi får följa med på en spännande resa i ord och bild där vi möter djur och natur på nära håll.
Andreas kommer också att berätta om framtiden för Afrikas natur, med akuta frågor som klimatförändringar och tjuvjakt.
Andreas Karlsson är ackrediterad safariguide, ranger, och arbetar regelbundet i några av södra Afrikas främsta naturområden. Han är också journalist och författare. Han har bl.a. skrivit Sydafrikas historia och efterföljaren Sydafrika – en framtid i skuggan av apartheid. Detta är tredje gången som Andreas föreläser för SAFRAN.

Hästen i Afrikas historia
När spanjorerna tog hästen till Amerika fick den en avgörande betydelse för européernas erövringar i Nya Världen. Fick hästen liknande betydelse när den infördes till Afrika? Nej, inte samma, men kolonisatörerna hade stor nytta av hästen. Bo Furugren berättar om hur hästen kom till Afrika och hur den har utnyttjats i krig, slavhandel, ceremonier mm.
Bo Furugren är kemist, tecknare och författare och har läst konsthistoria och antropologi i Uppsala. Han har skrivit flera läromedel i livsmedelskemi för högskolan och många hästböcker. Den senaste heter Hästens färger – genetik och historik.

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information med anledning av den pågående pandemin. Vi reserverar oss därför att arrangemanget kan komma att genomföras digitalt om fortsatt Covid-19 läge gör detta lämpligare.

Lördag den 17 oktober, klockan 09.30-15.00
Plats: IOGT-lokalen Bantorget 5, Lund
Medverkande: Andreas Karlsson och Bo Furugren
Arrangörer: SAFRAN, ABF MittSkåne, ABF Skåne

Anmälan:
Hemsida: abf.se/skane - sök på arrangemangsnummer 113892 i sökrutan
E-post: info.skane@abf.se - ange namn på arrangemang samt era uppgifter inkl. personnummer.
För mer information eller frågor kontakta 0413-298 81 eller johan.bergstrom@abf.se
Anmälan ska vara ABF Skåne tillhanda senast 8 oktober.
Arrangemanget är kostnadsfritt!

Med anledning av den pågående pandemin
Reserverar vi oss för att arrangemangen kan komma att genomföras digitalt om fortsatt Covid-19 läge gör detta lämpligare. Kontakta därför den avdelning och kontaktperson som står under respektive arrangemang för aktuell information.

Se flyer som pdf