Hoppa till huvudinnehåll

Fader Gunnar - min fader(2)

Mina kåserier:

Kåseri: "Fader Gunnar - min Fader"

Jag kåserar kring mina personliga minnen av min fader, Gunnar Rosendal, som var präst i Osby under 30 år och beskrivs som "En banbrytare för kyrklig förnyelse". Far var mycket massmedial och medverkade i press, TV och radio och var flitig i debatten. Han höll föredrag över hela landet och samlade in pengar till sin kyrka "Gratia Dei".

Mitt val är alltså att berätta om det som bara jag kan: mina personliga minnen av min fader och visar en del bilder som jag kåserar kring. En del lyssnare känner igen händelser och nickar instämmande. I min berättelse ryms personer som: Påven Pius X11, president Truman, Anita Ekberg, Little Gerhard. Det är med stor glädje jag noterar att min fader fortfarande intresserar och jag är stolt över att bära hans minne vidare. Jag möts av väldigt många positiva minnen och reaktioner. De senaste åren har jag kåserat flera hundra gånger runtom i Skåne, men även i Halland, Småland och Blekinge. Jag vågar påstå att föredraget är mycket uppskattat med många skratt.

Kåseri: "En socialchef emeritus kåserar"

Själv valde jag en annan bana än min fader och är socionom och har arbetat i socialtjänsten sedan min examen i Lund 1974. Man kan säga att far tog hand om de andliga och jag de timliga behoven. De senaste 30 åren har jag arbetat som socialchef i Osby och blev i mars 2011 pensionär.

När jag kåserar om "Fader Gunnar - min Fader" får jag ofta förfrågningar om jag har fler ämne och efter lite funderande växer ett nytt ämne fram

 

"En socialchef emeritus kåserar"

. Som pensionerad socialchef kåserar jag om min väg från Malmö Hamn till Socialtjänsten. Mitt kåseri är roligt och underhållande med anekdoter och tankar från utbildning och arbete. Visst dyker far och mor upp även i detta kåseri! Många skratt utlovas!

Detta kåseri framförde jag för första gången inför föreningen Hem och Samhälle i Kristianstad nyligen. 85 damer lyssnade! Föreningens ordf. May-Inger Bidsell, 044/126538 alt 0709105176 har lovat vara referent. Ring gärna henne!

 

 

Kåseri: "Mina minnen från Osby Prästgård"

Ett lite mer lokalt kåseri kring min uppväxt i Osby Prästgård till jag fyllde 16 år 1962, då vi flyttade till Kristianstad.

Mitt arvode är 2.000 kr + bilersättning 29 kr/mil + moms.

Finns möjlighet att resa kollektivt gör jag gärna det och då blir reskostnaden lägre.

Är jag ledig kan jag med kort varsel ersätta vid förhinder.

Jag har företag, Rosendal ledarskap AB, och F-skattsedel och betalar själv sociala avgifter.
Organisationsnummer: 556862-3804
Jag samarbetar med olika studieförbund!
Med förhoppning om intresse!

Thomas Rosendal, socialchef emeritus

0702675250, 0479/10119

thomas.rosendal@telia.com

www.rosendalledarskap.com