Hoppa till huvudinnehåll

Visor av Allan Edvall med Dan-Åke Nilsson och Börje Wessman

Musik

Dan-Åke Nilsson från Landskrona har spelat trumpet sedan 8 års åldern ,
alltid gillat att "väsnas" överröstade alla när han sjöng i förskolan.
Tre gubbar ,tre gubbar från pepparkakeland...... Dansat folkdans sedan han var 14. Spelat i olika blåsorkestrar i stan, trumpet i ungdomsorkestern sen eufonium. Trumpet i Brandmännens musikkår, Baryton och Valthorn i Landskrona blåsorkester sen baryton igen i stadsmusikkåren.
Sjungit i kören Divertimento i 10 år med en hel del soloframträdanden.
Dragspel o ukulele på senare år , även spelat lite gitarr, till "husbehov".
Har även spelat kontrabas och sjungit i "dansband" ca 12 år och elbas i diverse konstellationer o sammanhang. Tex husband på allsången i Slottskafeet och allsång på Folkets Hus i Landskrona under några år.
Numera är det mycket dragspel! Och lite eufonium....
Börje Wessman har studerat för Mogens Ellegaard och Lars Holm vid musikkonservatoriet i Köpenhamn och har även under många år turnérat som dragspelssolist och ackompanjatör. På 80 o 90 – talet arbetade Börje med lärarutbildning på Ingesunds Musikhögskola i Arvika. Jobbade då även som pedagog vid ABF och Kommunala Musikskolan i Arvika. Under några år på 90-talet kunde Wessmans gotländska dialekt även höras i Radio Värmland som presentatör av dragspelsmusik från hela världen.. Jobbar idag bl.a med dragspelskurser på ABF i Helsingborg och sommarkurser för dragspelare på Värnamo Folkhögskola.

Email: borje.wessman@gmail.com

Telefon: +4670 – 367 35 84

Arvode: Pris enligt överrenskommelse