Hoppa till huvudinnehåll

Framtidsveckan 2020

Framtidsveckan genomförs av föreningar och organisationer i Kristianstads kommun tillsammans med Agenda 21. Under veckan kan du ta del av en mängd olika spännande föreläsningar under temat hållbar omställning.

INVIGNINGEN ÄGER RUM DEN 19/9 PÅ BARBACKA!

Länkar kommer att läggas ut på hemsida och Facebooksida för resp. arrangemang. Om anmälan behövs kommer detta att anges. Biljetter till föreläsningarna på Regionmuseet kan hämtas i Regionmuseets reception från och med den 14 september.

 

Vilka vänder vi oss till?

Vi vänder oss till medborgarna i Kristianstads kommun, till föreningslivet, till kommunpolitiker och tjänstemän, myndigheter, näringsliv, skola och högskola.

När, var och hur vill vi ordna Framtidsveckan?

Den 19-27 september 2020 arrangerar vi Framtidsveckan med bas på Regionmuseet. Framtidsveckan genomförs också på andra ställen i kommunen. Veckan innehåller praktiska erfarenheter och exempel på hur en hållbar utveckling kan ske men också föreläsningar, utfrågningar av politiker, filmvisningar och kulturinslag. Länkar kommer att läggas ut på hemsida och Facebooksida för resp. arrangemang. Om anmälan behövs kommer detta att anges.

Vad händer nu?

Planeringen är i full gång med en utsedd styrgrupp som drivande kraft. Vi har förhoppningen att ett stort antal föreningar och organisationer vill medverka aktivt. Styrgruppen står för lokaler, marknadsföring och viss ekonomi, men initiativ och aktiviteter kommer underifrån.

Vilka är vi?

Vi som just nu står bakom Framtidsveckan 2020 är föreningar och studieförbund i Kristianstad som aktivt vill bidra till ett långsiktigt hållbart Kristianstad. Vi vill arbeta med frågor som gäller miljön och klimatet, samt den sociala delen av hållbarhet, delaktighet och demokrati. Vi jobbar också med frågor som gäller hur en hållbar ekonomi kan utvecklas som inte slösar med naturens resurser och som tillvaratar alla mänskliga resurser. Vi samverkar aktivt med Agenda 21 i kommunen men också med Högskolan Kristianstad.

Agenda 2030 globala mål