Hoppa till huvudinnehåll

ABF Skåne Nordost söker ombudsman/chef

Publicerad

Som ombudsman är du avdelningens verkställande chefstjänsteman. Du är också avdelningens ansikte utåt och är direkt underställd den förtroendevalda styrelsen. Arbetsuppgifterna är i huvudsak inriktade mot att leda och utveckla verksamheten enligt avdelningens beslutade mål tillsammans med avdelningens administrativa personal.

Då vår nuvarande ombudsman börjat planera för sin pensionsavgång söker vi en ny ombudsman/chef med tillträde enligt överenskommelse eller senast 1 maj 2023.

Ombudsmannen leder all personal samt har ekonomiansvar inför styrelsen. Arbetet handlar mycket om att vara en förebild och frigöra handlingskraft hos medarbetarna, söka och utveckla resurser, skapa och upprätthålla kontakter med medlemsorganisationer, andra samarbetspartners, myndigheter, ABF-enheter och olika leverantörer.

Vi söker dig som har erfarenhet av folkbildnings- och folkrörelsearbete och är en van och mogen lagledare. Vi förutsätter att du delar ABFs och arbetarrörelsens grundläggande värderingar. God förmåga i att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt, liksom vana av att arbeta i Office-miljö med förekommande digitala verktyg, bland annat Office 365, Teams med flera är viktigt. Erfarenheter av kvalitetsarbete och att arbeta i studieförbundens gemensamma verksamhetssystem Gustav är meriterande.

Du kommer att vara placerad i Hässleholm, men har hela nordöstra Skåne som ditt arbetsområde, varför B-körkort och tillgång till bil är ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Helg- och kvällsarbete kan förekomma.

ABF Skåne Nordost är en ABF-avdelning med verksamhet i sex kommuner. Avdelningen har under flera år haft en god utveckling, såväl verksamhetsmässigt som ekonomiskt. Avdelningens huvudsakliga administration finns i Hässleholm, men verksamhetslokaler och expeditioner finns i alla sex kommuner.

Kontakt

För närmare uppgifter om avdelningen och tjänsten, kontakta ombudsman/chef Peter Dahlqvist, peter.dahlqvist@abf.se0451-490 15, avdelningens ordförande Sten Andersson, sten.andersson@abf.se070-683 00 85 eller vice ordförande Kjell Arvedson, kjell.arvedson@abf.se073-804 13 94. Fackligt ombud för Handels är Anna Johansson, anna.johansson@abf.se0451-490 17.

Sista ansökningsdag är den 30 november 2022.
Ansökan skickas per e-post till: sten.andersson@abf.se eller per brev till: Sten Andersson, ABF Skåne Nordost, Järnvägsgatan 25, 281 31 Hässleholm senast den 30 november 2022.