Hoppa till huvudinnehåll

ABF startar mötesakut för ideella föreningar

Publicerad

Som stöd för de tiotusentals föreningar som kämpar med att kunna fortsätta sin verksamhet har ABF öppnat en hjälplinje. ABFs verksamhetschef: "Civilsamhället är nu viktigare än någonsin. Därför är det viktigt att inte ställa in, utan att ställa om."

– Civilsamhället är nu viktigare än någonsin. Därför är det viktigt att inte ställa in, utan att ställa om. Med Mötesakuten vill vi minska antalet inställda möten och få fler att välja digitala lösningar, säger ABFs verksamhetschef Hanna Kharazmi Holmer.

Just nu råder högsäsong för årsmöten som måste ske enligt föreningars stadgar. Under de senaste veckorna har förutsättningarna för att ses fysiskt förändrats radikalt. Enbart inom ABFs medlemsorganisationer finns det uppskattningsvis 20 000 lokala styrelser som står mer eller mindre stilla.

– Det finns många som står utanför det digitala samhället, speciellt äldre. Vi måste ta ett gemensamt ansvar för att alla, oavsett ålder, klass och utbildningsbakgrund, ska kunna vara med i denna digitala omställning som sker i rekordfart, säger Hanna Kharazmi Holmer.

Den som vill arrangera ett möte kan kontakta ABFs mötesakut och få hjälp att ta de första stegen mot ett digitalt årsmöte, en digital studiecirkel eller annan digital sammankomst. Den som hör av sig till motesakuten@abf.se får först ett autosvar och inom en timme kommer mänsklig återkoppling via mejl eller telefon. Tjänsten är stängd på natten, men är bemannad klockan 8.00–20.00.

Läs mer om Mötesakuten på abf.se/motesakuten