Hoppa till huvudinnehåll

Projektanställning Kommunikationstrateg

Publicerad

Är du intresserad och har erfarenhet av kommunikation och påverkansarbete? skicka in din ansökan redan idag: ansokan.511@abf.se Vill du veta mer? Kontakta: ase.webeklint@abf.se eller maria.olsson@abf.se. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Folkbilda för folkbildning – projektmedarbetare för extern och intern kommunikation

Bakgrund till tjänsten och information om ABF Skåne

ABF-distriktet i Skåne bedriver bildnings-, utbildnings- och kulturverksamhet tillsammans med våra ABF-avdelningar, medlemsorganisationer och samverkansparter. Vårt uppdrag är tydligt. Vi ska utifrån ABFs idéprogram, vår gemensamma värdegrund och tydliga profil stärka och utveckla medlemmar och medborgare i demokrati- och folkrörelsearbete.

I en samtid som präglas av osäkerhet inför framtiden, av låg tilltro till vårt politiska demokratiska system och en värld som står inför nya utmaningar, behövs en ökad kännedom och tilltro till ABF och folkbildningens betydelse i att organisera och engagera sig i samhällsutvecklingen.

ABF Skånes distriktsstyrelse har fattat beslut att projektanställa en person för att stärka upp och stödja organisationens insatser i vårt externa och interna kommunikations- och påverkansarbete. Genom kommunikationsinsatser externt stärka folkbildningens roll och plats i samhället. Det mer specifika innehållet i tjänsten kommer formas närmare tillsammans med ABF Skånes medarbetare och medlemsorganisationer.

Vi söker dig med erfarenheter och kunskaper inom kommunikation- och påverkansarbete med utgångspunkt i folkrörelser och ideella organisationers förutsättningar.

Vi ser att du:

Delar ABFs grundläggande värderingar, idén om människans förmåga att solidariskt och gemensamt bidra till och skapa ett samhälle för alla – att göra en annan värld möjlig.

  • Står för att folkbildning, och ett starkt förenings- och folkrörelsearbete, är en förutsättning för vårt demokratiska samhällsbygge.

Vilka kompetenser ser vi du ska bidra med:

  • Erfarenheter från arbete med kommunikation och strategiskt arbete.
  • Har förmåga att flexibelt och organisatoriskt möta, kommunicera och samverka med människor och organisationer med vitt skilda behov.

Om du känner igen dig i den här beskrivningen, låt oss veta vilka erfarenheter och kompetenser du har att bidra med i vårt arbete.

Kortfattad information om kontor, personal och ansökan samt var du vänder dig vid frågor om tjänsten.

Tjänsten är placerad på ABF-distriktet i Skåne som ligger i Eslöv. Vi är idag sex anställda. Tillsammans med åtta ABF-avdelningar, anslutna regionala medlemsorganisationer och samarbetsparter har vi till uppgift att stödja lokalt folkbildnings-, kultur- och utvecklingsarbete i hela Skåne.

Tjänstens arbetstid är heltid och flexibel med viss del helg- och kvällsarbete. Körkort och bil krävs för tjänsten. Lön enligt Handels och Fremias kollektivavtal. Tjänsten är en projektanställning på sex månader, med möjlighet till förlängning.

Tillträde till tjänsten snarast. Vi arbetar med ett löpande urval och vill ha din ansökan redan idag, dock senast 25 juni.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att ringa Åse Webeklint, ombudsman, telefon 0413-298 86 eller Maria Olsson, facklig representant, telefon 0413-298 83.

 

Ansökan skickas till:

ABF Skåne
att: Åse Webeklint
Södergatan 6 B
241 30 Eslöv
eller per e-post till: ansokan.511@abf.se.