Hoppa till huvudinnehåll

Mysteriet Stephen King

Publicerad

Mysteriet Stephen King, föreläsningsturné av Hans-Åke Lilja där du får bekanta dig med personen bakom de otaliga och nu klassiska skräckhistorierna. Under fem dagar gör Hans-Åke Lilja åtta föreläsningar om Stephen King på olika platser i Skåne.

Var kan jag besöka föreläsningarna?

  • Måndagen 23 april, klockan 19.00. Trelleborgs bibliotek, Astrid Lindgrens Allé, Trelleborg
  • Tisdagen 24 april, klockan 12.00. Bromölla bibliotek, Hermansens gata 22, Bromölla
  • Tisdagen 24 april, klockan 18.30. Kronohäktet, Tingstorget, Ängelholm
  • Onsdagen 25 april, klockan 10.00. Skurups bibliotek, Kyrkogatan 31, Skurup
  • Onsdagen 25 april, klockan 18.30. Eslövs stadsbibliotek, Norregatan 9, Eslöv
  • Torsdagen 26 april, klockan 15.00. Mötesplatsen Tuppen, Tessins väg 10, Malmö
  • Torsdagen 26 april, klockan 19.00. Ystads Stadsbibliotek, Surbrunnsvägen 12, Ystad
  • Fredagen 27 april, klockan 12.00. PRO:s lokal, Gamla Torg 5, Hörby

Vad handlar föreläsningarna om?

Stephen King har skrivit nästan 80 böcker, otaliga kortnoveller och en hel drös essäer. Men vem är mannen bakom skräcken? Har han en liten pojkes hjärta i en glasburk på skrivbordet? Bjuder han in folk att fira Halloween i sitt hem? Eller är han egentligen en helt vanlig man som gillar att ta långa promenader, leka med sin hund och donera pengar och tid till sin hemstad?

Vem är Hans-Åke Lilja?

Författaren Hans-Åke Lilja berättar om människan Stephen King, författaren Stephen King och om böckerna och berättelserna han skrivit. Målet är att alla som lyssnar ska kunna få med sig minst en sak som de inte tidigare kände till om världens främste skräckförfattare.

Hans-Åke Lilja har läst Kings böcker sedan 1983, och driver sedan 22 år tillbaka ”Lilja’s Library – The World of Stephen”, världens största fan-site om Stephen King. Lilja har som enda fan-site i världen intervjuat King själv inte mindre än två gånger, och har träffat honom tre gånger. Sedan 20 år tillbaka är Lilja även delaktig i att driva den svenska Stephen King-site:en ”Följeslagarna”, och nyligen släpptes Hans-Åke Liljas tredje bok med anknytning till Stephen King.

Välkommen att höra berättelsen om mysteriet Stephen King, mannen som trollbundit världen i 40 år!

Kickstartar sin bok Varsel i Mörkret

Lilja's Library - the world of Stephen King, Apart förlag och Swedish Zombie släpper tillsammans boken Varsel i Mörkret, en svensk utgåva av Shining in the dark som släpptes till Liljas hemsidas 20-års jubileum. Inför släppet har de tre parterna startat en kickstarter för att möjliggöra tryckning av boken, vill du vara med och hjälpa till kan du följa länken till deras kickstarter.

Varsel i Mörkret - Lilja's Library - The world of Stephen King