Hoppa till huvudinnehåll

Körledare till Nicopiakören i Nyköping

Publicerad

Sjunger du för att det är roligt? Vill du bli körledare? Då är det dig vi söker!

Sveriges ledande studieförbund

Folkbildning är utbildning och bildning utanför den traditionella skolvärlden. I Sverige sker folkbildningen främst i studieförbund och på folkhögskolor. Med verksamhet i hela landet, 59 medlemsorganisationer 53 organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 tusen deltagare årligen är ABF Sveriges ledande studieförbund.

 

I dagsläget söker vi körledare till Nicopiakören!

Kören bildades 1960 under namnet ABF-kören. 1977 bytte kören namn till Nicopiakören men fortsatte att vara ansluten till ABF. 1992 anslöt sig kören till Musikkedjan i Nyköping, en samarbetes- och paraplyorganisation som omfattar ca 25 körer och musikgrupper. Idag är har kören ca 45 medlemmar.

Nicopiakören har en bred repertoar och de sjunger allt från klassiskt till schlager, traditionellt till modernt och sakralt lika väl som profant. 

”Oavsett vad vi sjunger så gör vi det med glädje och sammanhållning. Vi sjunger för att det är roligt!”

 

Upplägg: 

Kören repeterar för närvarande på tisdagkvällar kl. 19.00 – 21.00 i Franciscuskapellet på Vildgåsvägen 8 i Nyköping. Men tid och plats kan anpassas efter den nya körledaren.

 

ABF Sörmland

Utöver detta rekryterar vi löpande nya cirkelledare till flera av våra kurser och cirklar. Att vara ledare hos oss är en givande form av extrajobb, där du får dela med dig av dina kunskaper och samtidigt utveckla ditt ledarskap och bli en del av ett stort nätverk av kursledare. Vi har kurser i språk, hantverk, scenkonst och musik, media och kommunikation, politik och mycket annat. 

På följande länk kan du skicka in en egen intresseanmälan om att starta studiecirklar inom olika ämnen: https://www.abf.se/cirkelledare/

 

Är du intresserad av att bli Nicopiakörens nya körledare?  

Kontakta: niclas.ericson@abf.se